Οι εκκαθαρίσεις Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται – Εκτός κόμματος και ο Γιώργος Τσίπρας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέο θερμό επεισόδιο στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη στο γραφείο της Γιώτας Πούλου, σταματάει η συνεργασία του κόμματος και με τον Γιώργο Τσίπρα.

Το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καταγγέλλει ότι η ενημέρωση της λύσης της συνεργασίας του έγινε δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική του συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων. Ο Γιώργος Τσίπρας άφησε μάλιστα αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Από την άλλη πλευρά, όμως, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι αυτό είχε συμφωνηθεί από την 1η Μαρτίου, όταν ο πρώην βουλευτής είχε παραιτηθεί από διευθυντής της ΚΟ, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής.

Γ. Τσίπρας: «Η κατάκτηση για δημοκρατία στα κόμματα δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις»

«Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων», ανέφερε με σαφώς ειρωνικό τόνο ο Γιώργος Τσίπρας για την απόλυσή του, βάζοντας στο «στόχαστρο» τον Στέφανο Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας».

«Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Τσίπρας.

Και προσθέτει: «Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας».

«Σε ό,τι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση» καταλήγει ο Γιώργος Τσίπρας.

Τι είπε ο Γιώργος Τσίπρας στο Πρώτο Πρόγραμμα

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που έκανα στην Ελλάδα ήταν συντριπτικά πλειοψηφικό το αίτημα, το να υπάρξει κάποια άλλη κατάσταση συνολικά στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων. Νομίζω αποτυπώνεται και δημοσκοπικά πλέον από έρευνες οι οποίες γίνονται. Άρα, είναι ένα αίτημα του κόσμου και η ζωή κάπως θα το προχωρήσει».

«Θα πρέπει να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις-Έχουν γίνει βήματα αλλά υπάρχει δρόμος ακόμα», είπε ο Γιώργος Τσίπρας, λίγο πριν ανακοινώσει ότι σταματά η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Προέχει το θέμα των προγραμματικών συγκλίσεων. Υπάρχουν πεδία προγραμματικής σύγκλισης έτσι κι αλλιώς ανάμεσα σε κόμματα του προοδευτικού χώρου αλλά νομίζω το στοιχείο του να υπάρξει συζήτηση κυρίως για αυτά και λιγότερο για πρόσωπα και δεύτερον να είναι όσο γίνεται από τα κάτω, δηλαδή να εμπλακεί κόσμος σε διαδικασίες τέτοιες έχει μεγάλη σημασία από άποψη ουσίας εννοώ (…). Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το αν θα επικρατήσουν λογικές ελέγχου κομματικών μηχανισμών ή αντίθετα θα επικρατήσουν λογικές να συμβάλουμε ο καθένας μας, όπως μπορεί, στην ανάγκη αυτή που εκφράζει ο κόσμος και να παρθούν πρωτοβουλίες που να ανοίγουν το δρόμο, να μην κλείνουν τον δρόμο και νομίζω ότι τα πρόσωπα θα βρεθούν μετά στη συνέχεια. Το θέμα είναι αν υπάρχει βούληση. Αυτό είναι το βασικό».

ΣΥΡΙΖΑ: Έμεινε έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι είχε ζητήσει

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η περίπτωσή του είναι διαφορετική απ’ αυτή του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, η μισθοδοσία του Γιώργου Τσίπρα ξεκίνησε όταν έγινε διευθυντής της ΚΟ του κόμματος. Μετά την αποχώρηση και αντικατάστασή του από τον Θάνο Μωραΐτη, έπρεπε να παύσει και η μισθοδοσία του, ωστόσο αυτό δεν έγινε μετά από σχετικό αίτημα του ίδιου, ζητώντας παράταση.

Όπως και συνέβη, αφού οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν.

«Ο Γιωργος Τσίπρας είχε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως διευθυντής της ΚΟ παρόλο που είχε πάψει να βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και τρεις μήνες. Ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας για στην ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι είχε ζητήσει.

Όλα όσα ο ίδιος υποστήριξε ότι δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασης του, είναι τουλάχιστον προσχηματικά καθώς δεν ήταν «εκτός γραμμής» όσων ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ανακοινώσει στην συνεδρίαση της ΚΟ, την προηγούμενη εβδομάδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά «κύκλοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Επόμενος ο Ζαχαριάδης;

Πληροφορίες αναφέρουν, όπως το iEidiseis.gr σας ενημέρωσε χθες, ότι είναι πολύ πιθανό να σταματήσει η συνεργασία και με τον Κώστα Ζαχαριάδη, στο πλαίσιο των αλλαγών και την πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών που η ΚΟ και οι βουλευτές έχουν ανάγκη για την παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου.

Ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Γιώργου Καραμέρου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κομισιόν – Predator: «Φρένο» στην κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών

Φρένο επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις επιδιώξεις...

Αλέξης Τσίπρας για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: Τα επιτεύγματα και οι χαμένες ευκαιρίες

Σε ένα εκτενές κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης...

Σε κλοιό ακρίβειας τα νοικοκυριά με την κυβέρνηση απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Η αποτελεσματικότητα των μετεκλογικών κυβερνητικών...

Ρένα Δούρου: Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική...
Διαφήμιση