Ο Τσακλόγλου αναρωτιέται με θράσος γιατί οι δικηγόροι δεν πάνε να δουλέψουν ως ντελιβεράδες (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο αχαλίνωτος νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε ένα σχόλιο που έκανε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», με τον Παναγιώτη Τσακλόγλου να απαντά ειρωνικά για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος…«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Ο υφυπουργός Εργασίας επιχείρησε να κάνει αναδίπλωση λέγοντας «να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ΄εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι…» είπε.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, ο υφυπουργός του Κ. Μητσοτάκη απάντησε ότι θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναη η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ στην Ελλάδα, ο μέσος ονομαστικός μεικτός μισθός το 2022 αυξήθηκε κατά 1,5% αλλά ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω του πληθωρισμού.

Στέφανος Κασσελάκης: Ας γίνουν οι υπουργοί και υφυπουργοί το καλό παράδειγμα του μεροκάματου

Την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκάλεσαν οι κυνικές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας. «Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας ”να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”» αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας καυστικά ότι εφόσον «έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

Τις δηλώσεις Τσακλόγλου σχολίασε και η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως αφού ο υφυπουργός Εργασίας «έλυσε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων, ανέλαβε μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για νέους δικηγόρους».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας «να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».

Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Τσίπρας: Αν δεν έχουμε συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιώργος Τσίπρας έθεσε δημόσια θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής της ΚΟ...

Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...

Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για συγκάληψη

Αποχώρησαν από την Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την...
Διαφήμιση