Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση


Σε κοινή δήλωση προέβησαν ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η αναπλ. τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πέτη Πέρκα μετά την ανακοίνωση της κρατικής επιδότησης για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας.

Για έναν ακόμη μήνα συνεχίζεται το «μοντέλο “ρουλέτα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις τιμές ρεύματος» υποστηρίζουν οι δύο τομεάρχες, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «αρνείται να βάλει φρένο στην αισχροκέρδεια και να θέσει ανώτατο συντελεστή κέρδους στις ενεργειακές εταιρείες». 

Η χώρα μας είναι «αρνητική “πρωταθλήτρια” ακρίβειας στη χονδρεμπορική ρεύματος λοιπόν η Ελλάδα τον Οκτώβριο, ενώ είναι ήδη πρώτη μέχρι σήμερα για τον Νοέμβριο. Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ των γαλάζιων παιδιών και των κ.κ. Μητσοτάκη και Στάσση συνεχίζει να είναι “πρωταθλήτρια” υπερκερδών και να  αισχροκερδεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ. Φάμελλου και της Π. Πέρκα:

«Το μοντέλο “ρουλέτα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις τιμές ρεύματος διαμορφώνει, για ακόμα ένα μήνα στη χώρα μας, υψηλές τιμές και μεταφέρει και πάλι όλο το ρίσκο στους καταναλωτές και τα υπερκέρδη στο καρτέλ ενέργειας.

Οι ανακοινώσεις τιμών και επιδοτήσεων του Δεκεμβρίου επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση αρνείται να βάλει φρένο στην αισχροκέρδεια και να θέσει ανώτατο συντελεστή κέρδους στις ενεργειακές εταιρείες γιατί, προτεραιότητά της είναι η στήριξη των υπερκερδών και όχι των καταναλωτών.

Η “φιλελεύθερη” κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να επιδοτεί την ακρίβεια στερώντας δισεκατομμύρια ευρώ από την αγορά και από τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Έτσι, και τον Δεκέμβριο, 435 εκατ. ευρώ των καταναλωτών θα δοθούν σε επιδοτήσεις για να συντηρήσουν τις υψηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη, όπως έχει αποδειχθεί και από τα στοιχεία της Eurostat, στις οποίες η κυβέρνηση ΔΕΝ κάνει καμία παρέμβαση.

Αρνητική “πρωταθλήτρια” ακρίβειας στη χονδρεμπορική ρεύματος λοιπόν η Ελλάδα τον Οκτώβριο, ενώ είναι ήδη πρώτη μέχρι σήμερα για τον Νοέμβριο. Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ των γαλάζιων παιδιών και των κ.κ. Μητσοτάκη και Στάσση συνεχίζει να είναι “πρωταθλήτρια” υπερκερδών και να  αισχροκερδεί:

-788 ευρώ/MWh  πουλούσε στους καταναλωτές τον Σεπτέμβριο με 414 ευρώ/MWh τιμή χονδρεμπορικής!

– 595 ευρώ/MWh  πουλούσε τον Οκτώβριο με 232 ευρώ/MWh  τιμή χονδρεμπορικής!

-Και τον Νοέμβριο με τιμή χονδρεμπορικής 213 ευρώ/MWh (μέχρι σήμερα) πουλάει 397 ευρώ/MWh!

Τι άλλη απόδειξη αισχροκέρδειας με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη χρειάζεται;»

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Βουλή: Μόνη της ψήφισε η ΝΔ το αντεργατικό νομοσχέδιο

Με τις 158 ψήφους του κυβερνώντος κόμματος ψηφίστηκε στην...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα έντονα φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία...

Πλημμύρες Θεσσαλία: Η Ε.Ε. για «οδηγίες της που αγνοήθηκαν από την Ελλάδα » – Καρφιά από Euractiv

Την «έλλειψη ετοιμότητας της Ελλάδας» μετά τις φονικές πλημμύρες στη...

Γιατί οι Αμερικανοί σπρώχνουν τον Κασσελάκη και γιατί η εκλογή του βοηθάει τον Μητσοτάκη

*Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος - Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε...
Διαφήμιση