Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους – Φέρνει αλλεπάλληλες φιλολαϊκές προτάσεις νόμου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Χρήστου Κυμπιζή –

«Άλματα προς τα εμπρός». Αυτή τη φράση χρησιμοποιούν από την Κουμουνδούρου για να περιγράψουν τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, όπως λένε χαρακτηριστικά, θα αφορούν παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμούν να κλιμακώσουν την αντιπολιτευτική τους τακτική με αιχμή την μάχη κατά της ακρίβειας και εναντίον της φορολογικής εξόντωσης των μικρομεσαίων.

Στο πλευρό των επαγγελματιών

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες τροπολογία για την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των ατομικών επιχειρήσεων, παίρνοντας ξεκάθαρα θέση υπέρ των επαγγελματιών οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται η αντισυνταγματικότητα της κυβερνητικής ρύθμισης. Το κόστος που θα προκύψει από την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και τη μετάβαση σε ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης ανέρχεται, σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε 600 εκατ. ευρώ περίπου. Την ίδια στιγμή, το πλεόνασμα για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2024 ανέρχεται σε 3,2 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 802 εκατ. ευρώ.

Αερολογίες Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης, παρόλο που υπάρχει 3 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα αντί για τον στόχο των 800 εκατ. ευρώ, έδωσε εντολή στον κ. Θεοδωρικάκο να συνεχίσει στα βήματα του κ. Σκρέκα. Δεν καταπολεμά την ακρίβεια. Την οργανώνει και την αξιοποιεί» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη του επίσκεψη σε υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό αντί να δηλώσει κάτι ουσιώδες και δραστικό για το πρόβλημα της ακρίβειας, αρκέστηκε σε αερολογίες.

«Σκοπός δεν είναι μόνο να μιλάμε για μείωση του πληθωρισμού αλλά για μείωση των τιμών πια, στο ράφι, προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και ειδικά στα τρόφιμα. Θα χρειαστεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε ότι η συνεχιζόμενη ακρίβεια ουσιαστικά υπονομεύει την ίδια την κοινωνική συνοχή και το κράτος…» είπε μεταξύ άλλων.

Άλλωστε και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης στο Action24, υποστήριξε ότι «το μοντέλο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στην Ισπανία (η οποία μείωσε το ΦΠΑ στα βασικά είδη) απέτυχε». Οπότε καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε πως δεν προβλέπονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας…

Έρχονται σημαντικά νομοσχέδια

Θα πρέπει να αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα προτάσεις νόμου για τη στεγαστική πολιτική, την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και παρεμβάσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Πηγές της Κουμουνδούρου, σχολίαζαν ότι οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσουν ένα τεστ για το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας, προκειμένου να αποδείξουν στην πράξη εάν ενδιαφέρονται για κοινές δράσεις των προοδευτικών κομμάτων.

Στο Σικάγο ο Κασσελάκης

Στο Σικάγο θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Hippocratic Cancer Research Foundation με θέμα την πρόληψη του καρκίνου, κατόπιν πρόσκλησης από την πρόεδρο του Ιδρύματος, Ελένη Μπούση. Επιπλέον, θα έχει συναντήσεις με φορείς και παράγοντες της ελληνικής ομογένειας.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση