Ο Σταύρος Ξαρχάκος εκθέτει τους πάντες – Ακύρωσε συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ανακοίνωσε την ακύρωση της συναυλίας, που θα γινόταν με αφορμή τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης σε έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό για το νησί. 

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Σταύρος Ξαρχάκος αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης για την πρόσκληση στη συναυλία αυτή για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Επειδή η μουσική πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει , αποφάσισα την ακύρωση της συναυλίας αυτής. Οφείλω δε να τονίσω ότι ουδεμία γνώση και πληροφόρηση επί του ζητήματος είχα από κανέναν».

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ είχε καταγγείλει πως η μεγάλη χορηγία της ΤΕΡΝΑ ερχόταν τη στιγμή που κορυφώνονται οι αντιδράσεις για μια σειρά από σχεδιαζόμενες επενδύσεις της στο νησί, με γιγάντιες ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές, ενώ κάποιες από αυτές σχεδιάζονται σε απόσταση αναπνοής από την ίδια τη Μονή Αρκαδίου. 

«Η Μονή επιχειρεί, με το κύρος του διαμεσολαβητή ανάμεσα στον Θεό και τον λαό, να φέρει τη “γενναιόδωρη” ΤΕΡΝΑ κοντά στον λαό» έλεγαν οι εκπρόσωποι του συντονιστικού στο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» πριν από δύο μέρες ενώ σε ερωτήσεις μας ο μητροπολίτης Πρόδρομος αδυνατούσε να εξηγήσει πώς εμφανίζεται η μητρόπολη ως διοργανώτρια, λέγοντας πως κάποιος άλλος (χωρίς να θυμάται ποιος) του έστειλε έγγραφο ζητώντας την παραχώρηση της Μονής Αρκαδίου.

Εμμέσως πάντως εκθέτει τον μητροπολίτη ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος αφού αυτόν ευχαριστεί για την πρόσκληση τονίζοντας μάλιστα ότι ποτέ δεν τον ενημέρωσε για τις αντιδράσεις που υπήρχαν σε τοπικό επίπεδο. 

Ο μητροπολίτης πάντως προσπαθούσε όλες αυτές τις μέρες να βάλει διακριτικά στο κάδρο εκείνους που μάλλον είχαν ακόμα πιο ενεργό ρόλο στη διοργάνωση και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τόσο την εκκλησία όσο και τον Σταύρο Ξαρχάκο. Και εδώ θα χρειάζονταν απαντήσεις από έναν άλλο Σταύρο, τον Αρναουτάκη καθώς όλο το event τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε «γραφείο εξυπηρέτησης επενδυτών», όπως εύστοχα την έχει καταγγείλει το περιβαλλοντικό κίνημα του νησιού. 

Σε σημερινή λιτή του ανακοίνωση, το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ αναφέρει: 

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ . Δεν τον είχαν ενημερώσει για την χορηγία της ΤΕΡΝΑ!
Απο το συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ του απευθύνουμε με σεβασμό το πιο μεγάλο ευχαριστώ!

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση