Ο προκλητικός Μητσοτάκης λέει ότι τον χτυπούν για τα Τέμπη γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να πουν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Προκλητικός και αλαζόνας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του σήμερα στα Καλάβρυτα, ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση που ζητά επίμονα απαντήσεις αλλά και απονομή δικαιοσύνης για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού κόμπασε για την επικράτηση της Ν.Δ. στην Αχαΐα,  κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως «δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας» και μάλιστα ότι επιμένουν στην υπόθεση των Τεμπών γιατί δήθεν δεν έχουν να πουν τίποτα άλλο στους πολίτες.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, πως παρακολουθεί «προβληματισμένος» ότι «η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας». 

Και το τερμάτισε λέγοντας: «θα σας πω γιατί το κάνουν, φίλες και φίλοι: γιατί πολύ απλά δεν έχουν να σας πουν τίποτα για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα για τα οποία εγώ σας μίλησα σήμερα. Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μια οικονομία η οποία σήμερα αναπτύσσεται με 2,5% ετησίως, πολύ παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ρίχνει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό.

Δεν έχουν να σας πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την παιδεία, την υγεία. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να επενδύσουμε και στις πρωτοβάθμιες και στις δευτεροβάθμιες και στις τριτοβάθμιες υποδομές μας. Δεν έχουν να σας πουν τίποτα για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, για τη φύλαξη των συνόρων, για την προστασία της πατρίδας μας από όλες τις διεθνείς απειλές.

Και μην έχοντας να πουν τίποτα για όλα αυτά και να προτάξουν ουσιαστικά μία πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης. Μου κάνει εντύπωση, τα ίδια ακριβώς έλεγα και πριν από τις εκλογές του 2023. Και φαίνεται κάποιοι δεν έμαθαν από το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι οι πολίτες επιβράβευσαν την παράταξη η οποία είπε “όχι” στην τοξικότητα και “ναι” στα έργα και τιμώρησαν αυτούς οι οποίοι επέμεναν σε αυτή τη λογική».

Και συνέχισε εξίσου αλαζονικά λέγοντας: «Σας διαβεβαιώνω, το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στις ευρωεκλογές. Και σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται: ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός, εξάλλου, στις εκλογές του Ιουνίου του 2023».

Στη συνέχεια αφού σχολίασε πως «όλοι πρέπει να αναλογιστούμε ποια είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη» και ότι «αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία» και μάλιστα πως είναι «ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή ιδέα», είπε ότι «πρέπει να αναλογιστούμε επίσης, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ποια είναι η παράταξη, ποιοι είναι οι ευρωβουλευτές, ποιοι είναι οι υπουργοί, ποιος είναι ο πρωθυπουργός που τελικά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».

Και συνέχισε κάνοντας αναφορά στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. «Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να αλλάξει η Κοινή Αγροτική Πολιτική; Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να εξασφαλίσει η Ελλάδα πρόσθετους πόρους από τη δυνατότητα που ενδέχεται να αποκτήσει η Ευρώπη να επενδύσει στην ευρωπαϊκή της άμυνα; Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να συνεχιστεί αυτή η αυστηρή πολιτική φύλαξης των συνόρων; Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης -το οποίο εμείς φέραμε στη χώρα, 36 δισεκατομμύρια ευρώ- να συνεχιστεί και να γίνει ένα μόνιμο εργαλείο χρηματοδότησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη;

Αυτά είναι τα ζητούμενα αυτών των εκλογών, όχι πώς θα στείλουμε κάποιον φυλακή, ντε και καλά. “Να πάει κάποιος φυλακή” ή “να πέσει ο Μητσοτάκης”, διότι αυτό τελικά μας λένε οι αντίπαλοί μας. Τίποτε άλλο, τίποτα διαφορετικό», επέμεινε.

Αργότερα, επισκέφθηκε τον αγροτικό γαλακτοκομικό συνεταιρισμό Καλαβρύτων και από εκεί δεσμεύτηκε ότι «η στήριξη της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα αποτελεί κεντρική μας προτεραιότητα», ενώ επανέλαβε τα γνωστά μέτρα για το αγροτικό ρεύμα. Στην συνάντηση με τους ανθρώπους του συνεταιρισμού συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε στα Καλάβρυτα και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έδωσε το μήνυμα για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισόρροπη διάχυση της επισκεψιμότητας και του οφέλους, τόσο για την περιοχή όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα. Οι δυο τους επισκέφθηκαν επίσης τη Μόνη της Αγίας Λαύρας, το οινοποιείο Cavino (Μέγα Σπήλαιο), το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απεργία 17 Απριλίου / Ξεσηκωμός για συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις, αξιοπρεπή ζωή και δημοκρατία

Απροσπέλαστο από διαδηλωτές το κέντρο της Αθήνας. Πλήθος κόσμου...

Για ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα

*Του Αλέξανδρου Γούλα - Η μητέρα των μαχών τη...

Σωκράτης Φάμελλος: Οικονομικό αλλά και πολιτικό σκάνδαλο το Flyover στη Θεσσαλονίκη

Σημεία και τέρατα που συνιστούν οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο το έργο...
Διαφήμιση