ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μια απάντηση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες και αποτελεί κάλυψη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περίπτωση που έρθουν στο φως νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ πολιτικών και δημοσιογράφων, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν γίνει παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων και η απάντηση που έδωσε προκαλεί σοβαρά ερωτήματα καθώς υποστήριξε ότι: «Δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».

Εν ολίγοις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε ξεκάθαρα ότι δεν έχουν γίνει παρακολουθήσεις άλλων πολιτικών προσώπων, αλλά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ.

Όσον αφορά στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γιάννης Οικονόμου επέμεινε στο αφήγημα περί «υπηρεσιακής αστοχίας» και επέμεινε ότι η όλη διαδικασία ήταν νόμιμη. Παράλληλα υποστήριξε ότι ορισμένα «κόμματα, κύκλοι και χώροι» επιχειρούν να εκμεταλλευθούν αυτή την «υπηρεσιακή αστοχία» για να εξυπηρετήσουν κομματικές ατζέντες.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έμμεση πλην σαφής επιβεβαίωση ότι παρακολουθούνται κι άλλα πολιτικά πρόσωπα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η εφημερίδα Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ ημερών.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε ότι «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».

Δηλαδή δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ’ αυτού, κ. Δημητριάδη.

Βολικό ακούγεται, αλλά ας γνωρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού, που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, είναι αντικειμενική και αμετάθετη.

Τέλος, από την απάντηση του κ. Οικονόμου προκύπτει ένα ερώτημα: Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τους ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς;

Πήρε κάποια απάντηση;

Και αν ναι, ποια ήταν αυτή;

Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο βαθιά ένοχος που κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, τον αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση