Ο Μητσοτάκης τάζει πρόωρη αποπληρωμή του χρέους για να πάρει την επενδυτική βαθμίδα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην πρόωρη αποπληρωμή του χρέους 5,45 δισεκατομμυρίων ευρώ για να πάρει την επενδυτική βαθμίδα είπε ότι σκοπεύει να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

 Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα προτίθεται να αποπληρώσει πρόωρα και συγκεκριμένα δύο χρόνια πριν τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου και ότι αυτό είναι μια μία δέσμευση προς τους επενδυτές. «Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε τα δάνεια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα» είπε χαρακτηριστικά στο Bloomberg

«Διαπραγματευόμαστε ήδη σαν να είμαστε χώρα επενδυτικής βαθμίδας, αλλά χρειαζόμαστε και την επίσημη σφραγίδα έγκρισης από τους οίκους αξιολόγησης» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ενώ είπε επίσης ότι θα επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του χρέους.

«Θέλω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις. Όχι μόνο επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του, συμπληρώνοντας ότι «θα επιταχύναμε τις μεταρρυθμίσεις» οι οποίες όπως υποστήριξε «δεν θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική μας θέση».

Στο σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg σημαίνει μεταξύ άλλων ότι ανάμεσα στις φιλικές προς τους επενδυτές πολιτικές που είχε διαφημίσει κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του χρέους 356 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ελλάδας.

Πηγή: avgi.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ: «Να σταματήσει κάθε στρατιωτική ενέργεια στη Ράφα»

Οι δικαστές του ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου διέταξαν σήμερα Παρασκευή...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας απέλυσε έξι υπαλλήλους επειδή χρηματίστηκαν

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας...

Αλέξης Χαρίτσης / Πυρά κατά Μητοτάκη για την ακρίβεια τα τελευταία πέντε χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια ομιλία σε υψηλούς τόνους και παράθεση επιχειρημάτων ο επικεφαλής...
Διαφήμιση