Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι «προχωράμε πράγματι τολμηρά, και σίγουρα μπροστά»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για μεταρρυθμίσεις και «μεγάλες αλλαγές» μιλά ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία του ανάρτηση για να πείσει, όπως αναφέρει, ότι «προχωράμε πράγματι τολμηρά, και σίγουρα μπροστά» καλώντας μάς παράλληλα «να αναζητήσουμε όχι την επάνοδο σε μια παλιά κανονικότητα αλλά να υπερβούμε τις κρίσεις».

Παρά τις σφοδρές επικρίσεις για αλλοίωση του εκλογικού σώματος με την επιστολή ψήφο, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τις επόμενες ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση, μια δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση, που μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη και απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής, διευκολύνοντας την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος όχι μόνο από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και από πολλές κατηγορίες Ελληνίδων και Ελλήνων για τους οποίους η φυσική παρουσία στις κάλπες δεν είναι εύκολη.

»Άτομα με αναπηρία, υπερήλικες, ασθενείς, νέοι που δουλεύουν σεζόν, εργαζόμενοι την ημέρα των εκλογών, ακόμα και φοιτητές ή μαθητές στο τέλος του Λυκείου που έχουν εξετάσεις. Όλοι τους πλέον θα μπορούν, αν το επιλέξουν, να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο χωρίς μετακινήσεις και χωρίς ταλαιπωρία» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις 75 αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες με αυξήσεις ποινών αλλά και υποβάθμιση της δικαστικής διαδικασίας ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «φιλόδοξες καινοτομίες με στόχο την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και της έκδοσης των αποφάσεων καθώς και την καταπολέμηση της δικομανίας. Πιο σημαντική όλων είναι ο αυστηρός περιορισμός των αναβολών σε αποκλειστικά μία, ώστε να μην παρατείνονται επ’ άπειρον οι δίκες».

Επίσης, επανέλαβε ορισμένα από όσα είπε στην προχθεσινή ομιλία του στην 28η διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ (COP28) κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «μεγάλη πρόοδο ως προς την ενεργειακή μετάβαση, τόσο στη συμμετοχή των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, όσο και σε άλλα θέματα όπως στην αναβάθμιση των κτιρίων, στην ηλεκτροκίνηση, στην μετάβαση της βιομηχανίας σε τεχνολογίες χαμηλών ρύπων, στις θαλάσσιες μεταφορές, στην προστασία πολιτιστικών μνημείων αλλά και στα νησιά μας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%, στην τέταρτη κατά σειρά αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα που ήρθε από τον οίκο Fitch, και στο πρόγραμμα «Μόνιμη Μείωση Τιμών».

Για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός περιόρισε το πρόβλημα στην «εισαγόμενη» ακρίβεια και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να δίνει «με αμείωτη ένταση» τη «μάχη», καθώς ο πληθωρισμός στα τρόφιμα επιμένει, παρότι τον Νοέμβριο σημείωσε επιβράδυνση και έπεσε από το 3,8% στο 3%.

H αισχροκέρδεια παραμένει επί της ουσίας ανεξέλεγκτη αλλά ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια και βεβαίως όταν διαπιστωθούν τέτοια φαινόμενα πέφτουν αυστηρά πρόστιμα, όπως προ ημερών σε πασίγνωστη πολυεθνική με προϊόντα καφέ που της επιβλήθηκε 1 εκ. ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία».

Τέλος, για άλλη μία εβδομάδα αναφέρθηκε στους πλημμυροπαθείς, που για τρίτο μήνα παραμένουν σε απελπισία. «Αθροιστικά, μέχρι σήμερα, έχουν πιστωθεί 121,7 εκ. ευρώ προς 33.613 δικαιούχους. Οι αποζημιώσεις προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες επίσης συνεχίζονται ανάλογα με τη ροή των επιβεβαιωτικών στοιχείων από την Περιφέρεια και τον ΕΛΓΑ αντιστοίχως» έγραψε στην ανάρτηση.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Εξοργίζει με τη δήλωσή του για τα Τέμπη ο Καραμανλής – Αυτοξεπλένεται για το έγκλημα

O βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Αχ....

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από λιμό – Ελπίδες για ανακωχή

Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν το επόμενο διάστημα, καθώς...

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...
Διαφήμιση