Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει τον έλεγχο του διαδικτύου με πρόσχημα την «παραπληροφόρηση»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Βήμα βήμα προς τον ορμπανισμό βαδίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει το διαδίκτυο με πρόσχημα την «ρητορική μίσους» και την «παραπληροφόρηση». Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και την Ελευθερία του Τύπου, ο πρωθυπουργός, μετά την ρύθμιση περί «fake news» που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή σε βάρος της χώρας μας, προχωράει ένα βήμα παραπέρα και προαναγγέλλει συνεργασία με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Φόρουμ, Borge Brende, ανέφερε το εξής: «Θέλουμε μια συμπεριληπτική ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς και χρειάζεται επίσης να δούμε τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα. Πώς θα μειώσουμε την τοξικότητα. Έχουμε ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να συνεργαστούμε και με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι η ρητορική μίσους και η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρησηδεν θα καθίστανται τμήμα του διαδικτυακού διαλόγου. Γιατί, δυστυχώς, αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Η δήλωσή του στο βίντεο μετά το 28ο λεπτό:

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός έβαζε στο στόχαστρο τα social media, κάνοντας λόγο για μετασχηματισμό τους. «Πρέπει να ενδυναμώσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του θυμού και της δυσπιστίας εκ μέρους των πολιτών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εισοδηματικές ανισότητες χωρίς να χάσουμε τον δυναμισμό των ανοικτών μας οικονομιών. Πρέπει να μετασχηματίσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να είναι λιγότερο διαβρωτικά» είχε αναφέρει μιλώντας στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ήδη από τον Μάρτιο του 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή είχε δείξει τις προθέσεις του, καθώς είχε επιτεθεί στους νέους και στα social media. «Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση