Ο αμετανόητος Μητσοτάκης πάει στις ευρωεκλογές με τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στο Παλαιό Φάληρο περιόδευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία του Φλοίσβου, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές 2024. Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις… επενδύσεις, στα αντι-μεταναστευτικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ επικαλέστηκε ξανά τον «κίνδυνο χρεοκοπίας» εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ.  

Επεσήμανε ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν την ιδιαιτερότητα ότι διεξάγονται σε έναν χρόνο σχετικά ουδέτερο χωρίς να συμπίπτουν με εθνικές εκλογές ή αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά αυτό όπως είπε δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τη σημασία τους, καλώντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ να συσπειρωθούν. 

Είπε ότι το κυβερνών κόμμα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα όταν μιλάει για την Ευρώπη επειδή είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. «Για να γίνουμε Ευρώπη παντού πρέπει όλοι μας να αλλάξουμε και να προσεγγίσουμε την Ευρώπη και στις καθημερινές μας συμπεριφορές», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης, λέγοντας πως έφερε στην χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήδη διοχετεύονται σε επενδύσεις. Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση πως έχει αφήσει εκτός όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σημαντικές επενδύσεις. 

«Για να μην πω πολλά για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη γεωπολιτική σταθερότητα της χώρας μας», πρόσθεσε καλώντας τον κόσμο να σκεφτεί πού ήμασταν το 2019 σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο σήμερα δεν απασχολεί πια την ελληνική κοινωνία γιατί «το λύσαμε», όπως ισχυρίστηκε, δίχως όμως να αναφερθεί στις διεθνείς καταγγελίες και έρευνες για pushbacks στο Αιγαίο. 

«Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη θέση της ΝΔ ως τη μόνη μεγάλη μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη στον τόπο μας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παλαιό Φάληρο και πρόσθεσε πως «κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στις χειρότερες εποχές του παρελθόντος». 

Το «φάντασμα» της χρεοκοπίας

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «αυτοί που τάζουν παροχές 45 δισεκατομμυρίων ευρώ κοροϊδεύουν τον κόσμο κατάμουτρα γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν ή γνωρίζουν ότι αν εφάρμοζαν κι ένα κομμάτι αυτού του προγράμματος θα οδηγούσαν τη χώρα πίσω στη χρεοκοπία». 

«Δώστε μας τη δύναμη σε αυτές τις ευρωεκλογές όχι μόνο να σας εκπροσωπήσουμε επάξια στην Ευρώπη όπως ξέρουμε να το κάνουμε αλλά και να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας δρόμο, να οδηγούμε την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης, να αυξάνουμε τους μισθούς, να αντιμετωπίσουμε με μεγάλη κατανόηση για τα προβλήματα των πολιτών το ζήτημα της ακρίβειας, γιατί και εκεί το παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε», είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτο: INTIME

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Καλεί στο Μαξίμου για «μασάζ» απογοητευμένους βουλευτές λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών

*Του Κώστα Σαββόπουλου - Προσκλητήρια για πολιτικό «μασάζ» στο...

Σκέρτσος από άλλον πλανήτη: «Σχετικά φθηνή χώρα» η Ελλάδα

Η χθεσινή δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου για την ακρίβεια, τους μισθούς...
Διαφήμιση