Ο Μητσοτάκης διαβεβαιώνει για μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Διαβεβαιώσεις ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό» στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 

Μιλώντας σε δημόσια συζήτηση με τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα θύμισε ότι από την πρώτη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμίστηκε με τη ΝΑΤΟική απόφαση για στήριξη στην Ουκρανία με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια (με απανωτές αποστολές χιλιάδων τόνων όπλων και πολεμοφοδίων) «και αυτή η απόφαση δεν πρόκειται να αλλάξει», όπως είπε. Διατύπωσε δε τη βεβαιότητα ότι συνολικά η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου «για όσο χρειαστεί».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της μετατροπής της οικονομίας της ΕΕ σε οικονομία πολέμου, εστιάζοντας ανάμεσα σε άλλα στην πρόταση που έχει κάνει με τον Πολωνό Πρωθυπουργό, Ντ. Τουσκ, «για μια ευρωπαϊκή αμυντική πρωτοβουλία που είναι ουσιαστικά μια ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας για την ενίσχυση των υπαρχουσών αμυντικών μας δυνατοτήτων δεσμεύοντας περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους σε αυτό το έργο, πάντα πλήρως ενσωματωμένο στις δομές του ΝΑΤΟ», σημείωσε. Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί στην ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά θάλασσα.

Μιλώντας για το ελληνοτουρκικό παζάρι που στρώνει το δρόμο για επώδυνες διευθετήσεις, δήλωσε πως «σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις εντός του ΝΑΤΟ, αυτό είναι κάτι που κινεί τη βελόνα προς μια θετική κατεύθυνση»

Κάλεσε, δε, την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να μην χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία», γιατί «δεν είναι εποικοδομητικό και δεν βοηθά τον ευρωπαϊκό δρόμο» της γειτονικής χώρας. 

Πηγή: 902.gr

ΦΩΤΟ: EUROKINISSSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση