Ο Μητσοτάκης από τη Βιέννη “έκλεισε το μάτι” σε ένα ξενοφοβικό ακροατήριο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Φράχτες στα σύνορα και αποτρεπτικά μέτρα οραματίζονται οι ηγέτες της Ε.Ε. και σε αυτή την ακροδεξιά πολιτική δεν απουσιάζει η συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού που στηρίζει ενθουσιωδώς, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή που είχε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ. Ενώ η συζήτηση στη Γερμανία και η ξενοφοβική στροφή έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της χώρας, ο Αυστριακός καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έκρυψαν τη χαρά τους για τη συντηρητική μετατόπιση της Ε.Ε.  

Από τη Βιέννη, ο Κ. Μητσοτάκης «χαϊδεύει τα αυτιά» των ακροδεξιών αναπαράγοντας τη ρατσιστική και ανυπόστατη θεωρία περί «επιδομάτων»… Σε μια επιχείρηση να διεμβολίσει την πέραν της ΝΔ δεξιά, δήλωσε επί λέξει ότι: «Δεν μπορεί κανείς να έχει απαίτηση από την Ελλάδα, που βγήκε από πρωτοφανή οικονομική κρίση, να έχει πιο ευνοϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι για τους Έλληνες πολίτες».

Ο πρωθυπουργός απέκρυψε την αντιπροσφυγική πολιτική των pushbacks και των κλειστών κέντρων κράτησης που ακολουθεί συστηματικά από το 2019 και έκανε λόγο για υποτιθέμενο ευνοϊκό πλαίσιο…

Ακόμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικαλέστηκε το 2020 και δήλωσε ευγνώμων για τη βοήθεια της Αυστρίας «όταν αντιμετωπίσαμε μια οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων, την οποία ευτυχώς, για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης, την αποκρούσαμε αποτελεσματικά».

Αδιαφόρησε για το ξενοφοβικό δηλητήριο που χύθηκε στη δημόσια σφαίρα εκείνη την περίοδο, για την παρουσία ακροδεξιών ομάδων στα σύνορα και αυτόκλητων σερίφηδων που «έπαιρναν το νόμο στα χέρια τους» κυνηγώντας προσφυγομάνες και ανήλικα. 

Ζήτησε χρηματοδότηση

Πέρα από την υπεράσπιση της αντιπροσφυγικής πολιτικής Ελλάδας και Ε.Ε., ο πρωθυπουργός έσπευσε να ζητήσει εκ νέου και χρηματοδότηση για τα ξενοφοβικά σχέδιά του. «Η Ελλάδα κατασκευάζει ένα αποτρεπτικό εμπόδιο στα σύνορά της με την Τουρκία. Θα εξακολουθεί να το κατασκευάζει, αλλά είναι απολύτως λογικό ότι αυτό το εμπόδιο δεν προστατεύει μόνο τα ελληνικά σύνορα, προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να τύχει ευρωπαϊκής χρηματοδότησης», σημείωσε. 

«Το μήνυμά μας είναι σαφές και σε αυτό είμαστε στην Ε.Ε. ενωμένοι. Δεν είναι δυνατόν να καθορίζουν οι άθλιοι διακινητές ποιος θα εισέρχεται στην Ε.Ε. Αυτή την απόφαση πρέπει να τη λαμβάνουν τα κράτη μέλη της Ευρώπης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι  είναι αποτελεσματική η φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων και πως το λιμενικό «σώζει κατατρεγμένους ανθρώπους». Δεν αναφέρθηκε στις καταγγελίες από ανθρωπιστικές ομάδες, διεθνή ΜΜΕ, αλλά ακόμα και από την ευρωπαϊκή Frontex, για τα παράνομα pushbacks από τις ελληνικές αρχές.

Πρόσθεσε ότι η υποστήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα για τη διαχείριση των ανθρώπων που τελικά φτάνουν στη χώρα μας , θα πρέπει να συνεχιστεί και πως οι σχετικοί πόροι αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαιο ότι επαρκούν ή αν θα επαρκούν στο μέλλον. Σχολίασε, πως «δεν είναι δική μας δουλειά να υποδείξουμε σε οποιοδήποτε κράτος μέλος την επιδοματική κοινωνική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει».

Πανηγύρισε ο Νεχάμερ για την ακροδεξιά στροφή της Γερμανίας

«Θέλω να πω ευθύς εξαρχής και θα πρέπει να το λάβουμε κι αυτό υπόψιν μας ότι πολλά από αυτά που συζητούνται σήμερα στη Γερμανία, στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, πράγματα που θα πρέπει να εφαρμοστούν ως μέτρα, αυτά είναι θέματα τα οποία έχουμε ήδη εφαρμόσει στην Αυστρία και επίσης ήταν θέματα τα οποία απαιτούσαμε εδώ και καιρό, δηλώνοντας ότι είναι σημαντικό να τα εφαρμόσουμε», σχολίασε ο Αυστριακός καγκελάριος. 

«Έχουμε σε συνεργασία με την Ουγγαρία και τη Σερβία να μειώσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την παράνομη μετανάστευση. Τη μειώσαμε κατά 97%. Ήταν μια κοινή προσπάθεια και κοινή επίτευξη. Βλέπετε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία και στρατηγική εταιρική σχέση», πρόσθεσε μιλώντας για τη συνεργασία του με το αυταρχικό, ξενοφοβικό καθεστώς Όρμπαν. 

«Εάν τώρα υπάρξει μια αλλαγή στάσης στη Γερμανία, στη γείτονα χώρα και γίνεται πραγματικότητα όλο και περισσότερο η αυστριακή θέση και στη Γερμανία, το υποστηρίζουμε και θα είμαστε ευτυχείς εάν μια τόσο μεγάλη και δυνατή χώρα αλλάξει πορεία όσον αφορά το μεταναστευτικό όταν πρόκειται για επαναπροωθήσεις, για απελάσεις προς το Αφγανιστάν. Η Γερμανία θα είναι ένας σημαντικός εταίρος, όπως ακριβώς και στη στιβαρή προστασία των εξωτερικών συνόρων», σημείωσε περιγράφοντας -με ικανοποίηση- την ξενοφοβική μετατόπιση…

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Λίβανος: “Ο Χασάν Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, πριν δολοφονηθεί”

Σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση για τη δολοφονία του ηγέτη της...

Πολάκης: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Λάθος μου που στήριξα Κασσελάκη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Και αυτοκριτική περιλάμβανε η συνέντευξη του Παύλου Πολάκη, πρώην αναπληρωτή...

ΝΔ / Νέο αντάρτικο 8 βουλευτών – Ζητούν απαντήσεις από Γεωργιάδη και Κεραμέως

Μετά την Ερώτηση των «11» στον Κωστή Χατζηδάκη για...

Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος ζητούν να γυρίσει σελίδα το ΠΑΣΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών κινείται το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής,...
Διαφήμιση