Ο Μητσοτάκης απαξιώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες: “Ίσως ξεβολευτούν κάποιοι”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Απαξιωτικός για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ίδιο, να δηλώνει ανυποχώρητος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και να ομολογεί ότι κάποιοι θα ξεβολευτούν».

Με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της φοροδιαφυγής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, παραδέχτηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις «ίσως ξεβολέψουν κάποιους», αδιαφορώντας για τις έντονες αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. «Δεν είναι η πρώτη φορά που σας μιλώ για μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ωφελήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρξει κόστος από αυτές τις συγκρούσεις αυτή η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να το αναλάβει» ισχυρίστηκε, κάνοντας λόγο για μια «μία μεγάλη εθνική πρωτοβουλία» για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Είναι μία παρέμβαση δίκαιη, ευθυγραμμισμένη με τον πολιτικό μας λόγο. Μία παρέμβαση τολμηρή μεταρρυθμιστική, από την οποία δεν θα υποχωρήσουμε. Θα την κάνουμε πράξη» ανέφερε με τον ίδιο να πετά το «μπαλάκι» στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της το πλαίσιο της διαβούλευσης και «ενδεχομένως να υπάρχουν κενά στο νομοσχέδιο, αγαπητέ μου υπουργέ, τα οποία πρέπει να καλυφθούν, όμως η κεντρική στόχευση της πρωτοβουλίας δεν θα αλλάξει»

Δείτε από το 11′

Υπενθυμίζεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης για τα νέα φορολογικά μέτρα, με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων να τονίζουν κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι «οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Οι ίδιοι υπογράμμισαν δε, ότι «στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική “καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους”», ενώ έκαναν κάλεσμα για συγκέντρωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών την Τετάρτη, στις 11 το πρωί και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνηση μας αφανίζουν δεν μπορούμε να φορολογούμαστε για εισόδημα που δεν έχουμε αποκτήσει ούτε να θεωρείται ότι κάθε χρόνο θα έχουμε κέρδος ή τα ίδια έσοδα. Η κυβέρνηση ξεχνά τις οφειλές που έχουμε από φόρους ασφαλιστικές εισφορές και δάνεια. Είμαστε διαφορετική κατηγορία από τους μισθωτούς και πρέπει δε μπορεί να μας ταυτίζει με αυτούς. Από τα έσοδά μας δεν εκπίπτει το σύνολο των εξόδων που καταβάλουμε είτε ως είτε ως επαγγελματίες είτε ως οικογενειάρχες όπως για παράδειγμα η διατροφή προς τρίτους» τόνισαν, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: avgi.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Θεωρίες συνωμοσίας; Όχι ακριβώς πια

*Του Θέμη Τζήμα - Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει...

Ο Μητσοτάκης λέει αντίο στην αυτοδυναμία, κρίσιμη η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…

*Γράφει ο Γιώργος; Καρελιάς - Το πολιτικό τοπίο μετά...
Διαφήμιση