Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μπαίνει ξανά στο κάδρο του «QatarGate» – Τι γράφει η La Repubblica

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Εύθραυστη» χαρακτηρίζει τη θέση στην οποία βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφορικά με το «QatarGate» η ιταλική La Repubblica, επαναφέροντας στο κάδρο του σκανδάλου των Έλληνα Επίτροπο.

Το ιταλικό δημοσίευμα, αναφερόμενο στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την Ευρώπη, χαρακτηρίζει «ντροπιαστική» τη δήλωση Σχοινά ότι «από το Κατάρ πήρα μόνο μια μπάλα ποδοσφαίρου και μερικές σοκολάτες» και περιγράφει το ταξίδι του αντιπροέδρου της Κομισιόν στο Κατάρ, για να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

«Η θέση του Νο 2 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι εύθραυστη» σημειώνει χαρακτηριστικά η La Repubblica προσθέτοντας ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς, «χρειάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα μεταδίδοντας δηλώσεις του κ. Σχοινά σύμφωνα με τις οποίες «όλες οι ομιλίες μου έγιναν εξ ονόματος της Επιτροπής, βασιζόμαστε σε στρατηγικές και έγγραφα που έχουν ετοιμάσει τα γραφεία», κάνει λόγο για «προβληματισμό», επικαλούμενη μάλιστα «ειδικούς της ΕΕ».

Κάνοντας λεπτομερή αναφορά με ημερομηνίες στα «πήγαινε-έλα» του Μ. Σχοινά στη χώρα του Κόλπου, το ίδιο δημοσίευμα παραθέτει και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν για τη δήθεν πρόοδο που έχουν επιτευχθεί στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων στο Κατάρ.

Τέλος η La Repubblica δεν παραλείπει να σχολιάσει την «απρογραμμάτιστη συνάντηση» του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ευ. Καϊλή, στις 18 Νοεμβρίου, στο Άμπου Ντάμπι, παραθέτοντας μάλιστα τη σχετική φωτογραφία.

Πηγή: left.gr
Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αντιδρούν ΝΑΤΟ και Ευρώπη στα σχέδια του Πούτιν για πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

Διεθνή ανησυχία έχει προκαλέσει η συμφωνία της Ρωσίας για ανάπτυξη τακτικών...

Ν. Παπαθανάσης: Για χρέος 2 εκατ. € πλήρωσε 50.000… και καθάρισε – Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Καταρχάς η συνταρακτική είδηση: Ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ο δόλιος...

Διονύσης Τεμπονέρας: Οι συνταξιούχοι και το επίδομα της προσωπικής διαφοράς

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, για τις αυξήσεις...

Η επανεκκίνηση των τρένων δεν προχωρά στη δεύτερη φάση – Τεράστια ακόμα τα προβλήματα

Ανυπέρβλητα, όπως φαίνεται, είναι τα τεράστια προβλήματα που καταγράφονται...
Διαφήμιση