Ο Κοτζιάς καταδεικνύει την «κερκόπορτα» Μητσοτάκη για τα τεθωρακισμένα Marder

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την «κερκόπορτα» που φαίνεται πως ανοίγει ο Κυρ. Μητσοτάκης, καταδεικνύει ο Νίκος Κοτζιάς, στον απόηχο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Όλαφ Σολτς στην Αθήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε πως τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder θα πάνε στον Έβρο και όχι στα νησιά. Όλα αυτά μετά την αποστολή των όπλων στην Ουκρανία και τη στιγμή που η Τουρκία ζητά επισταμένα αποστρατιωτικοποίηση των νησιών…

Γράφει λοιπόν στο Facebook ο Νίκος Κοτζιάς: «Αποστολή όπλων στην Ουκρανία σε ανταλλαγή με γερμανικά, έγινε εκ του πονηρού, προκειμένου η κυβέρνηση να αποσύρει από ελληνικά νησιά τον απαραίτητο για αυτά αμυντικό οπλισμό -κατά απαίτηση της Τουρκίας- και να τον στείλει -για να έχει άλλοθι- στον Εβρο».

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως έτσι γίνεται πιο ευάλωτη η άμυνα των νησιών αλλά και η διπλωματική θέση της χώρας: «Με αυτή την “πονηρή” επιλογή της, αδυνατίζει την προστασία των νησιών μας και την διπλωματική θέση της χώρας. Πρόκειται για μια ενέργεια σχεδιασμένη που δημιουργεί το ερώτημα αν αυτό αποτελεί μέρος των υποχωρήσεων που είχε κάνει ο Μητσοτάκης στην συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη».

Εν κατακλείδι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, θυμίζοντας ότι: «Η απόσυρση μηχανισμών άμυνας από χώρους του ελληνισμού πληρώθηκε πάντα ακριβά», γράφει χαρακτηριστικά.

Τι είχε πει ο Μητσοτάκης με τον Σολτς

Το ζήτημα ετέθη κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, για το εάν η Γερμανία έχει πρόβλημα με την τοποθέτηση των τεθωρακισμένων Marder στα σύνορα με την Τουρκία, ο κ. Σολτς είπε ότι «για τα τεθωρακισμένα δεν ρωτάμε τι κάνει η Ελλάδα με αυτά. Θέμα της Ελλάδας είναι που θα τα τοποθετήσει» και συνέχισε: «Δεν είναι κάτι το οποίο κάνουμε, ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν με άλλα εξοπλιστικά συστήματα. Είναι ένας εξαιρετικά αξιοσέβαστος και αξιόπιστος η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και δεν θα απαντήσω εγώ για τη θέση της Ελλάδος».

Αμέσως μετά απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης ως εξής: «Μπορώ να απαντήσω εγώ για λογαριασμό του καγκελαρίου για το ζήτημα των τεθωρακισμένων Marder. Εχει απόλυτο δίκιο ο καγκελάριος να λέει ότι είναι δικό μας ζήτημα η διάταξη των δυνάμεών μας, όμως μπορώ να σας απαντήσω ότι τα Marder θα κατευθυνθούν στον Εβρο γιατί εκεί κρίνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις ότι θα είναι πιο χρήσιμα».

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κατεστραμμένο CD Καραϊβάζ, κατεστραμμένος φάκελος Ανδρουλάκη! – Πέφτει μεγάλο δούλεμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Η είδηση που δημοσίευσε το...

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη διαφθορά καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή...

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...
Διαφήμιση