Ο γερμανικός σκόπελος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η επίσκεψη του γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα τελικά προκάλεσε περισσότερη συννεφιά περί τα εθνικά παρά ξεκαθάρισε τα όποια αναπάντητα ερωτήματα υπήρχαν εδώ και καιρό.

Η παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα Γερμανικά Marder δεν θα πάνε στα νησιά προκειμένου να αντικαταστήσουν τα ρωσικά TOMA που αποσύρθηκαν για να δοθούν στην Ουκρανία αφενός αφήνει ένα σημαντικό κενό στην αμυντική θωράκιση των νησιών μας (σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο) αφετέρου ρίχνει λάδι στη φωτιά των ισχυρισμών ότικ πρόκειται για έμμεση αποστρατικοποίηση όπως ζητά επιμόνως εδώ και μήνες η Τουρκία.

Ήδη ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς έριξε την πρώτη τροχιοδεικτική βολή γράφοντας ότι η «Αποστολή όπλων στην Ουκρανία σε ανταλλαγή με γερμανικά, έγινε εκ του πονηρού, προκειμένου η κυβέρνηση να αποσύρει από ελληνικά νησιά τον απαραίτητο για αυτά αμυντικό οπλισμό -κατά απαίτηση της Τουρκίας- και να τον στείλει -για να έχει άλλοθι- στον Εβρο»!

Δευτερευόντως, ουδεμία πίεση δεν φαίνεται να ασκήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τον Γερμανό καγκελάριο προς την κατεύθυνση να γίνει επιτέλους η Ελλάδα εταίρος στα όποια διεθνή φόρα αναζητείται λύση για την επόμενη ημέρα στη Λιβύη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα που οι δύο ηγέτες συνομιλούσαν στην Αθήνα στο Λονδίνο λάμβανε χώρα μια ανάλογη συνάντηση χωρίς φυσικά τη συμμετοχή της χώρας μας!

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω ο γερμανός καγκελάριος για μια ακόμη φορά χώρισε το καρπούζι (των Ελληνοτουρκικών) στη μέση λέγοντας ότι «Όλα τα θέματα οφείλουν να λυθούν στη βάση του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου» και ότι «η ανατολική Μεσόγειος είναι περιοχή γεμάτες δυνατότητες και είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών να τις αξιοποιήσουν»! Τουλάχιστον συμπλήρωσε ότι «Δεν νοείται αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας από ένα μέλος του ΝΑΤΟ σε ένα άλλο» κάνοντας βέβαια σμπαράλια την περίφημη Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Περιττό να τονίσουμε ότι ο κ. Σολτς, αλλά ούτε και ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκαν στο περίφημο θέμα του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Ο μεν πρώτος επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα του δεν πρόκειται να συναινέσει στηρίζοντας με πακτωλό δισ. την εσωτερική της αγορά ο δε κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνοντας ότι η επιμονή του για Ευρωπαϊκή απόφαση στο μείζον αυτό θέμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απόκρυψη της απόφασής του να επιδοτεί με δισεκατομμύρια τους ισολογισμούς των εταιρειών παραγωγής ενέργειας στην ημεδαπή από τα κρατικά ταμεία με τη μορφή επιδοτήσεων.

*Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ευρωεκλογές 2024: H επόμενη μέρα και η θετική εναλλακτική

*Γράφει η Δανάη Κολτσίδα - Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, αλλά...

Ποια είναι η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Σε προηγούμενα άρθρα, περιγράψαμε τις...

Η “φυγή” Μητσοτάκη προϋποθέτει “έξοδο” Κασσελάκη και Ανδρουλάκη…

*Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς - Στην πρώτη δήλωσή του...

ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία για το συνέδριο, η ανασυγκρότηση και τα μηνύματα

*Του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου - Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχωρά με «ανοιχτό...
Διαφήμιση