Ο Γεραπετρίτης κάνει τον ανήξερο, ενώ έχει καλέσει τον Ανδρουλάκη για ενημέρωση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η χθεσινή κατάθεση του Παναγιώτη Κοντολέοντα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το Μαξίμου, που πέφτει σε αντιφάσεις και γεννά ακόμα περισσότερα ερωτήματα για τους χειρισμούς του κ. Γεραπετρίτη και προσωπικά τη στάση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Αφενός ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν γνώριζε αλλά δεν ρώτησε κιόλας (!), αφετέρου φέρεται να είπε πως είχε συχνή επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη. Και επιπλέον είπε ότι δεν ξέρει από ποιον ενημερώθηκαν οι κ.κ. Μητσοτάκης, Γεραπετρίτης και Δημητριάδης για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Φανερά ενοχλημένος απ’ τα όσα έγιναν γνωστά για τη χθεσινή κατάθεση του κ. Κοντολέοντος, ο Γ. Γεραπετρίτης σήμερα κάνει λόγο για «βαριά χυδαιότητα» και «σχέδιο σπίλωσης» σε βάρος του. Επιπλέον, έδειξε ότι απ’ την κυβέρνηση χρησιμοποιούν και επικαλούνται τις διαρροές απ’ τις συνεδριάσεις της Εξεταστικής μόνο κατά πώς τους βολεύει.

Έτσι, σήμερα με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεραπετρίτης επικαλέστηκε το απόρρητο των συνεδριάσεων, ενώ μόλις προχθές ο βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος έκανε «σουρωτήρι» την επίκληση του απορρήτου και δήλωνε απ’ το περιστύλιο της Βουλής ότι «έφριξε» απ’ τα όσα είπε ο Γ. Ρουμπάτης για να «καρφώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά πρωτοσέλιδα, ειδικότερα δε, τις αναφορές σε εκείνον, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε: «Η απάντηση είναι μία και κατηγορηματική: ο Γεραπετρίτης δεν ήξερε και ο Κοντολέων δεν είπε τίποτε από αυτά».

«Πρώτα από όλα έχουμε μια μυστική συνεδρίαση, από την οποίαν υποτίθεται πως δεν διαρρέουν πληροφορίες εκ των έσω. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν όσοι εξύφαναν σχέδιο σπίλωσης, δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποκάλυψη του τι ειπώθηκε». Και, δεύτερον, «εδώ ειπώθηκε το α και κατεγράφη για πολιτικούς λόγους το -α, για τέτοια περίπτωση χαλκείου μιλάμε».

Και συνέχισε λέγοντας: Ο Π. Κοντολέων ρωτήθηκε ρητώς αν ο Γ. Γεραπετρίτης γνωρίζει οτιδήποτε για τα θέματα των επισυνδέσεων και «η απάντησή του ήταν ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτε και καθόλου. Ο κ. Κοντολέων είπε το αυτονόητο, ότι με τον κ. Γεραπετρίτη συζητήσαμε κάποιες φορές για θέματα νομοθετικής πρωτοβουλίας που αφορούσε την ΕΥΠ».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως, όπως μιλά «με όλους τους υπουργούς και υπηρεσίες για τα θέματα νομοθετικού προγραμματισμού, έτσι ελάχιστες φορές μίλησα και με τον κ. Κοντολέοντα». Παρότι, λοιπόν, ο κ. Κοντολέων δήλωσε πως ο υπουργός δεν γνώριζε για τις νόμιμες επισυνδέσεις, «η αντιπολίτευση συνήγαγε ότι γνώριζε τα των παρακολουθήσεων».

Είπε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στην κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ ότι «ο κ. Κοντολέων ρωτήθηκε ειδικώς για μένα: “Ο Γεραπετρίτης γνώριζε τα των επισυνδέσεων;” Και η απάντησή του ήταν “ποτέ και καθόλου”. Αυτήν την κατηγορηματική απάντηση έδωσε, κάντε αντιπαραβολή με τα πρωτοσέλιδα».

«Δεν ήταν δουλειά μου να γνωρίζω, δεν φθάνουν εδώ (σ.σ.: στο Μέγαρο Μαξίμου) πληροφορίες για το ποιοι παρακολουθούνται. Αυτό που φθάνει από την παρακολούθηση είναι μόνο το περιεχόμενο κάποιας συνομιλίας, εάν έχει προκύψει ένα θέμα που άπτεται της εθνικής ασφάλειας» είπε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης.

Και εδώ εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς, αφού όπως υποστηρίζει δεν ήξερε, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι έχει καλέσει τον κ. Ανδρουλάκη να τον ενημερώσει; Και αντίστοιχα, πώς επιμένουν στο αφήγημα της νόμιμης επισύνδεσης για λόγους «εθνικής ασφάλειας» εάν δεν γνώριζαν;

Ειδικά για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε στον ΣΚΑΪ: «εγώ κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού κάλεσα τον κ. Ανδρουλάκη για να τον ενημερώσω ότι υφίσταται αυτή η νόμιμη παρακολούθηση και για να τον παραπέμψω στο διοικητή».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε: «Εγώ αντιλαμβάνομαι απολύτως την κατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και εγώ αν ήμουν στη θέση του θα ήθελα να μάθω επακριβώς το λόγο, και από την πρώτη ημέρα από τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο, το διοικητή της ΕΥΠ […] το θέμα κλείνει με έναν τρόπο: να ενημερωθεί ο κ. Ανδρουλάκης και στη συνέχεια αξιολογεί ο ίδιος».

Επίσης, συνέχισε, «καταλαβαίνω απολύτως το θυμό του κ. Ανδρουλάκη, είναι πρόβλημα όταν ένας αρχηγός υφίσταται αυτού του τύπου τη βάσανο». Σε κάθε περίπτωση, «είναι πρόβλημα όλα τα παράνομα λογισμικά που δεν συνδέονται με την κυβέρνηση, είναι ένα οικουμενικό πρόβλημα». Και στο «δια ταύτα», «δουλεύουμε πολύ, ακούμε την αντιπολίτευση και θα ακούσουμε και την Εξεταστική Επιτροπή στις προτάσεις της για να φτιάξουμε ένα ορθολογικό, αποτελεσματικό πλαίσιο».

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Στέργιου Πιτσιόρλα, αφού διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει οτιδήποτε για το θέμα, παρά μόνο ό,τι διαβάζει, παρατήρησε πως από τις δηλώσεις του ιδίου «αυτό που προκύπτει είναι ότι υπήρξε νόμιμη επισύνδεση του κ. Πιτσιόρλα, κατά το χρόνο που ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και υφυπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση. Τίθεται ένα μείζον πολιτικό ζήτημα προφανώς, το οποίο αφορά το λόγο, κυρίως όμως αφορά και τη διάψευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τη χώρα νέο παραγωγικό μοντέλο σε ευρωπαϊκά πρότυπα

Στην Λάρισα περιόδευσε χθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –...

“Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” / Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα fake news για την Αθηνά Λινού

Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση που έχει φουντώσει μετά...

«Στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες»…

*Γράφει ο Θύμιος Γεωργόπουλος - Εσχάτως -μετά την κάλπη...

Σαν τραπουλόχαρτο καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας!

*Του Σπύρου Κυριάκη - Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν...
Διαφήμιση