Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, οι Έλληνες εφοπλιστές και το ρωσικό πετρέλαιο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έσπευσε» από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία να ταχθεί υπέρ της δεύτερης, ακολουθώντας τη γραμμή του ΝΑΤΟ, προχωρώντας μάλιστα ανοιχτά στην αποστολή οπλισμού για την ενίσχυση του στρατού του Ζελένσκι.

Αν και το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ μιλά για αναφανδόν υποστήριξη στο ΝΑΤΟ και την ουκρανική πλευρά, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν «ισχυροί» δίαυλοι συνεργασίας με τη ρωσική πλευρά, σε επίπεδο εφοπλιστικών συναλλαγών.

Σειρά εξεχόντων προσώπων της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας εξαπέλυσαν «ευθείες βολές» κατά όσων ασκούν κριτική για το γεγονός πως μεταφέρουν νόμιμα ρωσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες, με αρκετές εξ αυτών να μην έχουν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως μας ενημερώνει δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» της περασμένης Τετάρτης. 

Το δημοσίευμα φιλοξενεί πρόσφατες τοποθετήσεις εφοπλιστών που υπεραμύνονται της απόφασης για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μέσω των τάνκερ ιδιοκτησίας τους και χαρακτηρίζουν ως «αδύναμες» τις κυρώσεις της Ε.Ε προς τη Ρωσία, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες «πυροβολούν τα πόδια τους, αφήνοντας ως μόνες κερδισμένες την Κίνα και την Ινδία».

«Ο ελληνικός εφοπλισμός δεν κάνει κάτι παράνομο», σημειώνουν, τονίζοντας ότι «δεν έχει σπάσει κανένα εμπάργκο. Όποτε επιβάλλονται κυρώσεις, είμαστε οι πρώτοι που τις ακολουθούμε και τις τηρούμε». 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι εν λόγω τοποθετήσεις και γενικά η είδηση περί των εμπορικών συναλλαγών μέρους της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας με ρωσικά συμφέροντα, έπαιξαν στα «χαμηλά», έως και… καθόλου στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Πιθανώς, το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου δεν επιθυμεί να στείλει… αμφίσημα μηνύματα σχετικά με τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που σε πολιτικό επίπεδο «αγκαλιάζει» τη γραμμή του ΝΑΤΟ, ενώ οι εφοπλιστές ακολουθούν… τον δικό τους δρόμο, μεταφέροντας ρωσικό πετρέλαιο.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ταραχή στο Μαξίμου και στη ΝΔ για επικείμενη αποκάλυψη “βόμβα” Τσίπρα για τις υποκλοπές

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο κοινοβούλιο και στο Μαξίμου τις...

Προκλητική δήλωση Θεοδωρικάκου 3 μέρες μετά τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά

Ενώ η ελληνική κοινωνία «βράζει» εδώ και τρεις ημέρες...

ΣΥΡΙΖΑ: Με δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια

Δημοσκοπήσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου...

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πήρε το μάθημά της από την 108η θέση

Σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την ελευθερία του Τύπου,...
Διαφήμιση