Ο Ερντογάν μας απειλεί με πόλεμο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λέει «βρείτε τα»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στη λογική ίσων αποστάσεων κινείται σταθερά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρά τις προκλητικές δηλώσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν τους συμμάχους τους να απέχουν από την χρήση ρητορικής που θα μπορούσε να υποδαυλίσει περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή.

Στην απάντησή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία.

Προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε την Πέμπτη απειλητικά μηνύματα προς την Αθήνα ακόμα και στα ελληνικά, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνετιστεί, διαφορετικά θα το μετανιώσει «όπως έναν αιώνα πριν»: ένα μήνυμα που έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» σε μια ημέρα συνεχών προκλήσεων και αυξανόμενης έντασης από πλευράς Άγκυρας.

Πηγή: politicus.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τη χώρα νέο παραγωγικό μοντέλο σε ευρωπαϊκά πρότυπα

Στην Λάρισα περιόδευσε χθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –...

“Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” / Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα fake news για την Αθηνά Λινού

Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση που έχει φουντώσει μετά...

«Στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες»…

*Γράφει ο Θύμιος Γεωργόπουλος - Εσχάτως -μετά την κάλπη...

Σαν τραπουλόχαρτο καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας!

*Του Σπύρου Κυριάκη - Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν...
Διαφήμιση