Ο αντιθεσμικός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ηταν στα μέσα Απριλίου όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική περιοδεία του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ζήτησε από τις δημοκρατικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου να μπλοκάρουν τη Χρυσή Αυγή ψηφίζοντας την ελλειμματική, όπως αποδείχθηκε, τροπολογία της Ν.Δ. για τον αποκλεισμό της εγκληματικής οργάνωσης από τις εκλογές. Ήταν μία από τις πολλές φορές που ο πρωθυπουργός έκανε χρήση της λέξης μόρφωμα για να αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή.

Μόλις προχθές ο κ. Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, με μια διακριτή απέχθεια στον λόγο του, χρησιμοποίησε τη λέξη μόρφωμα για να αναφερθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «…Τώρα που έφυγε η προοπτική εξουσίας οριστικά και αμετάκλητα, ανακαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες ενός μορφώματος, του οποίου ουσιαστικά ο μόνος ρόλος ύπαρξης ήταν η εξουσία» είπε απρόσκοπτα ο πρωθυπουργός, αποκαλύπτοντας, μέσα σε λίγες λέξεις γεμάτες απαξίωση, τον τρόπο με τον οποίο βλέπει και αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ταυτίζοντας τη συγκρότηση ενός πολιτικού κόμματος με ιστορική διαδρομή, ενός κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα και, δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, την έβγαλε με επιτυχία από τα Μνημόνια (ακυρώνοντας τον σχεδιασμό της αριστερής παρένθεσης) με την ύπαρξη και λειτουργία ενός φρικτού ναζιστικού μορφώματος που κινείται εκτός πλαισίου του συνταγματικού τόξου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός μίλησε αντιθεσμικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το κάνει κατά καιρούς, κυρίως όταν βρίσκεται σε διεθνή φόρα μιλώντας για τους «λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ». Βλέπει ως μόνο λόγο ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την -κατά τη γνώμη του- βουλιμία του να βρεθεί στην εξουσία, κάνοντας, ποιος ξέρει, προβολή στους πολιτικούς του αντιπάλους των προσωπικών του σχεδιασμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιάστηκε να τοποθετήσει ταφόπλακα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προβλέποντας ότι η προοπτική της εξουσίας έκλεισε «οριστικά και αμετάκλητα».

Προφανώς λησμονεί τη λαϊκή ρήση πως «όποιος σκάβει τον τάφο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα».

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα ΑΥΓΗ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση