Ο Αλέξης Χαρίτσης πιέζει το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τη στάση του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στο ζήτημα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων αναφέρεται, σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Έχοντας ως αφορμή τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε με φοιτητές και διδάσκοντες σε πανεπιστήμια, καθώς και τη χθεσινή μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια, ο Αλέξης Χαρίτσης επαναλαμβάνει πως για τη Νέα Αριστερά «ο αγώνας για το δημόσιο, αναβαθμισμένο, σύγχρονο Πανεπιστήμιο και για την προάσπιση του Συντάγματος είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», τονίζοντας πως θα δώσει αγώνα για μέσα και έξω από τη Βουλή.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος και δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας: «Επισήμανα την ανάγκη να υπάρξει πρωτοβουλία συμπόρευσης με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την υπεράσπιση του δημοσίου Πανεπιστήμιου. Δεν νοείται αυτή την ώρα, προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις να μην τοποθετούνται καθαρά».

«Η Νέα Αριστερά δηλώνει ξεκάθαρα: Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην κατάφωρη καταστρατήγηση του Συντάγματος, ναι στην έμπρακτη στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Αναμένουμε από την προοδευτική αντιπολίτευση να πράξει το ίδιο και όχι να δίνει διέξοδο συναίνεσης στην Δεξιά του κ. Μητσοτάκη» καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση

Οι άνθρωποι του δημόσιου Πανεπιστήμιου, φοιτητές και φοιτήτριες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, ακαδημαϊκοί, βγαίνουν μπροστά για την υπεράσπιση του, συγκροτώντας ξανά ένα μαζικό κίνημα που φουντώνει.

Για εμάς στη Νέα Αριστερά ο αγώνας για το δημόσιο, αναβαθμισμένο, σύγχρονο Πανεπιστήμιο και για την προάσπιση του Συντάγματος είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Έχουμε δεσμευτεί να τον δώσουμε, μέσα και έξω από την Βουλή, με όλες μας τις δυνάμεις. Και αυτό θα κάνουμε.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκα στην Θεσσαλονίκη και συναντήθηκα με φοιτητές και φοιτήτριες, διδάσκοντες και διδάσκουσες του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ. Την περασμένη Τετάρτη είχαμε αντίστοιχη συνάντηση στην Πάτρα με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επισήμανα την ανάγκη να υπάρξει πρωτοβουλία συμπόρευσης με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την υπεράσπιση του δημοσίου Πανεπιστήμιου. Δεν νοείται αυτή την ώρα, προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις να μην τοποθετούνται καθαρά.

Διάβασα με ενδιαφέρον την χθεσινή συνέντευξη του κύριου Ανδρουλάκη στην εφημερίδα «Καρφί». Ο κ. Ανδρουλάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην σταθεί εμπόδιο στην ίδρυση ιδιωτικών «πανεπιστημίων» εάν αυτά είναι «στα πρότυπα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων με campus και με έρευνα».

Πρόκειται πραγματικά για αυταπάτη να θεωρεί κανείς ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο μέσω franchising ξένων ιδρυμάτων και βαθμών εισαγωγής γύρω στο 8 ή 9 για τις Ιατρικές σχολές, θα ενισχύσει την έρευνα και θα διαμορφώσει υποδομές ανάλογες με τα «ευρωπαϊκά και αμερικάνικα πανεπιστήμια». Είναι τουλάχιστον αντιφατικό να δηλώνεις ότι στηρίζεις το δημόσιο πανεπιστήμιο και την ίδια στιγμή να ανοίγεις την πόρτα στην διάλυσή του, στο όνομα ενός εξωραϊσμένου αφηγήματος που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Η Νέα Αριστερά δηλώνει ξεκάθαρα: Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην κατάφωρη καταστρατήγηση του Συντάγματος, ναι στην έμπρακτη στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Αναμένουμε από την προοδευτική αντιπολίτευση να πράξει το ίδιο και όχι να δίνει διέξοδο συναίνεσης στην Δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση