«Ντεμοντέ» είναι η κοινωνία-ζούγκλα που οραματίζεστε….

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Γιώργος Ψυχογιός – Όπως για τη Νέα Δημοκρατία ντεμοντέ είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δημόσιων δομών του, ο δημόσιος χαρακτήρας ΔΕΗ και το κοινό αγαθό του νερού, το οκτάωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά και συνολικά, η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, η στήριξη των ΕΛΤΑ για την καθολική κάλυψη και του πιο απομακρυσμένου χωριού.

«Της μόδας» όπως φαίνεται για τη ΝΔ, είναι να παίρνουν τα funds τα σπίτια του κόσμου χωρίς οι δανειολήπτες να έχουν μέσα άμυνας, να ξεπουλιέται η ΔΕΗ μπροστά στην ενεργειακή κρίση και να προχωρά η ιδιωτικοποίηση του νερού, θέτοντας ζητήματα ασφάλειας της χώρας και εκτινάσσοντας το κόστος για τους πολίτες.

«Ανάπτυξη» είναι να αποδυναμώνεται το ΕΚΑΒ στην ενδοχώρα και τα νησιά, με αποτέλεσμα άνθρωποι να μεταφέρονται και να πεθαίνουν τελικά στην καρότσα φορτηγού όπως στην Κω. Να μένει το Νοσοκομείο Κορίνθου χωρίς πνευμονολόγο μέσα στην πανδημία, να «πετάγονται» χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα, να παραμένουν απλήρωτοι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί για τα vouchers από τις αρχές του 2023…

Σύγχρονο και «προχωρημένο» είναι να μένουν ανασφάλιστοι εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και αγρότες που λόγω αδυναμίας έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ και δεν μπορούν να τις ρυθμίσουν, όπως έγινε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Εκσυγχρονισμός είναι η τιμή των αγροτικών προϊόντων από το «χωράφι στο ράφι» των super markets να έχει δέκα φορές πάνω και οι παραγωγοί να βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

«Μοδάτα» είναι τα κάθε λογής κολλέγια και όχι τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας που συνεχώς απαξιώνονται, ενώ χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από την πρόσβαση σε αυτά λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Σύγχρονο τελικά και «έξυπνο» είναι να κάνεις απευθείας αναθέσεις 15 δισεκατομμυρίων, να χρωστάς σαν κόμμα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, να έχεις επαναφέρει το «ρουσφέτι» σε όλους τους τομείς υποβαθμίζοντας ακόμη και το ρόλο του ΑΣΕΠ. Να κρατάς ψηλά τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τις χρεώσεις στο ρεύμα, γιατί αν τα μειώσεις «θα ευνοηθούν οι πλούσιοι» (!!)

Η ΝΔ και οι πολιτικές της, όπως πολλές φορές είχα τονίσει και από το Βήμα της Βουλής είναι ό,τι πιο παλιό από το παλιό. Σκουριασμένες, αποτυχημένες κι επικίνδυνες συνταγές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή και οδηγούν σε κοινωνίες ζούγκλας, όπου οι ανισότητες ολοένα και αυξάνονται και το «μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

Στον αντίποδα είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το απέδειξε, άλλωστε, ως κυβέρνηση σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, το αποδεικνύει και τώρα με τις σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις του σε όλα τα επίπεδα.

Ένα πρόγραμμα που ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω, από τα μεσαία και λαϊκά στρώματα, υπερασπιζόμενο τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα για όλους. Ελαφρύνοντας τους πολλούς από τους έμμεσους φόρους και τις υπέρογκες επιβαρύνσεις σε ενέργεια και καύσιμα και ενισχύοντας τη θέση και το εισόδημα εργαζομένων και μικρομεσαίων.

Στις εκλογές που έρχονται ψηφίζουμε για μία ζωή με αξιοπρέπεια και μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.

Ψηφίζουμε θετικά ζητώντας αυτά που μας αξίζουν και όχι αυτά που μας γυρίζουν καθημερινά δεκαετίες πίσω.

Ψηφίζουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας που δεν είναι «ντεμοντέ»… Είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τις κοινωνίες του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Θεωρίες συνωμοσίας; Όχι ακριβώς πια

*Του Θέμη Τζήμα - Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει...

Ο Μητσοτάκης λέει αντίο στην αυτοδυναμία, κρίσιμη η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…

*Γράφει ο Γιώργος; Καρελιάς - Το πολιτικό τοπίο μετά...
Διαφήμιση