Νικήτας Κακλαμάνης: “Η Δικαιοσύνη να κινηθεί τάχιστα για τις παρακολουθήσεις”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Κάλιο αργά παρά ποτέ…”, δηλώνει ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής,  Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει σειρά αλλαγών στη λειτουργία της ΕΥΠ και συγχρόνως θα απαγορεύει τη χρήση και λειτουργία λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Ο κ. Κακλαμάνης, τονίζει επίσης ότι «αν η περιβόητη ‘‘λίστα’’ (σ.σ. της εφημερίδας DOCUMENTO) είναι αληθής» η Δικαιοσύνη «θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα»,  ενώ προβλέπει νίκη και αυτοδυναμία της ΝΔ μετά τις δεύτερες εκλογές. Τέλος δηλώνει ότι το κόμμα του, δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

*Συνέντευξη στον Χρόνη Διαμαντόπουλο

-Κύριε Πρόεδρε, είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης – και – των βουλευτών. Η λεγόμενη «υπόθεση Πάτση» ήρθε να μας το υπενθυμίσει. Αυτό που λέγεται εδώ και πολλά χρόνια ότι έχουμε μια εικόνα για το «πόθεν» αλλά όχι και το έσχες», ισχύει;  Και τελικά τι πρέπει να αλλάξει;

Θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω διαφορετικά. Το 2012 είχε επιχειρηθεί η εμπλοκή του ονόματος μου σε δήθεν επιχειρηματική δραστηριότητα συνεργατών μου. Την επόμενη μέρα το πρωί πήγα στο ΣΔΟΕ και στον Οικονομικό Εισαγγελέα ζητώντας να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί μου.

Το ίδιο θέλησα και από τους ανθρώπους, που φέρεται να «κατηγορούνταν» για οικονομικές παρατυπίες.

  • Απαίτησα να μου δοθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το πόρισμα. Δυστυχώς, οι έλεγχοι κράτησαν τρία ολόκληρα χρόνια και έφτασα έτσι στις εκλογές του 2015 ως «υπόλογος». Τι κι’ αν δικαιώθηκα σε όλα;

Η λάσπη είχε πέσει στον ανεμιστήρα. Τι θέλω να πω με αυτό; Ο’ τι η κατάθεση του Πόθεν Έσχες εξαρτάται κυρίως από τον χαρακτήρα κάθε ανθρώπου και πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του, είτε στη πολιτική, είτε στη κοινωνία.

  • Για τη περίπτωση του κυρίου από τα Γρεβενά, που – κακώς – επελέγη για να γίνει βουλευτής της ΝΔ είναι ολοφάνερο, ότι δεν υπήρχαν τέτοιοι ενδοιασμοί. Ήταν λάθος, ότι δεν ελέγχθηκε το ποιόν του από το κόμμα αλλά δεν είναι αμέτοχοι ευθυνών και όσοι τον ψήφισαν.

Τα Γρεβενά είναι μία κλειστή κοινωνία, δεν μπορεί κανείς να μην είχε ακούσει κάτι…Για το τι πρέπει να αλλάξει τώρα. Νομίζω, ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο κι’ όταν προκύπτουν περιπτώσεις-Πάτση, να προβλέπεται απευθείας έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα. Έτσι όλοι θα σκέπτονται πόσο μεγάλο κόστος θα έχουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις…

-Καθώς αποδεδειγμένα και κατά κοινή παραδοχή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ / Κινήματος Αλλαγής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης παρακολουθούνταν μέσω του λογισμικού predator η Βουλή των Ελλήνων δεν οφείλει να αναλάβει μια πρωτοβουλία και να ερευνήσει εις βάθος πως μια εταιρεία είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί Έλληνες πολίτες; Γιατί δεν συμβαίνει αυτό;

Κατ’ αρχήν δεν πρέπει να μηδενίζουμε τα πάντα. Με το που ήρθε στην επιφάνεια το θέμα των υποκλοπών, η κυβέρνηση άνοιξε πρόωρα τη Βουλή και το έθεσε επί τάπητος.

  • Ακολούθησε η άμεση σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και σε σύντομο χρόνο καταλήξαμε στα διαφορετικά πορίσματα από όλα τα κόμματα. Ακόμη, κι’ αν κάποιος ήθελε να κρύψει κάτι, μετά από κάθε συνεδρίαση της Εξεταστικής, τα πάντα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Ενδεχομένως, θα βοηθούσε περισσότερο να κληθούν κι’ άλλα μέλη των εταιρειών, που είχαν στη κατοχή τους το παράνομο λογισμικό για τις παρακολουθήσεις. Και λέω, ενδεχομένως, γιατί πρέπει να αναλογιστούμε και το ευαίσθητο κομμάτι του ζητήματος. Αφορά την ΕΥΠ, την υπηρεσία που έχει στα χέρια της την εθνική ασφάλεια της χώρας.

-Με αφορμή τις παρακολουθήσεις, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ του Μαξίμου και του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη. Τίθεται θέμα εκβιασμού της κυβέρνησης;

Είμαι υποχρεωμένος να υπερασπισθώ την Παράταξη μου, υπενθυμίζοντας ότι επρόκειτο για μία Παράταξη, που:

  • Το 1974 αποκατέστησε τη Δημοκρατία,
  • έλυσε οριστικά το πολιτειακό ζήτημα, έ
  • φτιαξε ένα σύγχρονο Σύνταγμα, νομιμοποίησε το ΚΚΕ και έβαλε τη Χώρα στη τότε Ε.Ε..

Ταυτόχρονα όμως δεν πιστεύω, ότι ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του Βαγγέλη Μαρινάκη χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

-Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento θεωρείτε και εσείς ότι «πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία»;

Αν η περιβόητη «λίστα» είναι αληθής τότε πρόκειται για προϊόν παρανομιών από άγνωστους μέχρι στιγμής ιδιώτες.

  • Συνεπώς, όποιος διέπραξε τη παρανομία έχει να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη, η οποία από τη πλευρά της θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα.

Το απόρρητο σ’ αυτή τη περίπτωση δεν υφίσταται, ουδείς μπορεί να το επικαλεσθεί για να εμποδίσει την έρευνα και την αποκάλυψη της αλήθειας. Η προσωπική επίθεση όμως στον Πρωθυπουργό δεν με βρίσκει σύμφωνο.

-Η κυβέρνηση μέσω του μεγάρου Μαξίμου, όχι μόνο αποποιείται τις ευθύνες της αλλά δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για να ερευνηθεί εις βάθος ο ρόλος της εταιρείας που διακινεί το λογισμικό παρακολούθησης Ρredator στην Ελλάδα. Δεν θα έπρεπε όμως να κινηθεί άμεσα και να προστατέψει τους πολίτες που – πιθανόν – έχουν στοχοποιηθεί;

Απ’ ότι γνωρίζω, πιθανότατα  και μέσα στον Νοέμβριο, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή, νομοσχέδιο τόσο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ, όσο και για τη πλήρη απαγόρευση των όποιων «Ρredator» κυκλοφορούν στη Χώρα μας. “Κάλιο αργά παρά ποτέ…”

-Να περάσουμε στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύετε ότι πρέπει να μας ανησυχούν οι σε καθημερινή βάση υψηλοί τόνοι από την τουρκική πλευρά;

Μέχρι να γίνουν οι τουρκικές εκλογές πρέπει να μάθουμε και να ζούμε με τις μεγαλοστομίες του καθεστώτος –Ερντογάν.

Θερμό επεισόδιο, όχι δεν φοβάμαι ότι μπορεί να συμβεί και πολύ περισσότερο, πολεμική σύρραξη. Οι γείτονες μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα έχουν απέναντι τους όλο τον Δυτικό κόσμο, ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και έναν Λαό, που θα δεν θα προλάβουν να «κολυμπήσουν» ούτε 100 μέτρα.

-Η υπόθεση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος «ψυχρού πολέμου»  μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;

Σε επίπεδο κορυφής ενδεχομένως η κυβέρνηση-Ερντογάν να επιδιώκει κάτι τέτοιο. Σε επίπεδο, πάντως, των δύο Λαών θα πέσει στο κενό. Τα νησιά του Β. Αιγαίου γέμισαν φέτος Τούρκους τουρίστες. Ο άξιος περιφερειάρχης και φίλος, Απόστολος Τζιτζικώστας μάλλον πρέπει να «στείλει ανθοδέσμη» στον Τσαβούσογλου.

-Οι εκλογές θα γίνουν σε λίγους μήνες με το θέμα της ακρίβειας να κυριαρχεί. Συνεργασία ή συνεργασίες για τη δημιουργία κυβέρνησης βλέπετε; Θα μπορούσε η ΝΔ να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για και το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ; Και αν όχι με αυτά τα κόμματα με ποιο άλλο;

Δυστυχώς, μέσα στη τοξικότητα του πολιτικού κλίματος χάθηκαν δύο τεράστιας σημασίας ανακοινώσεις. Οι έρευνες για φυσικό αέριο στη Κρήτη και Πελοπόννησο αλλά και η ματαίωση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η παραμονή του στην εποπτεία του κράτους. Πρόκειται για δικαίωση της ιδεολογίας της Λαϊκής Δεξιάς.

  • Όσον αφορά στις εκλογές: Στόχος μας είναι η αυτοδύναμη ΝΔ, κάτι που σημαίνει δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Παρά ταύτα, αν χρειασθούν συνεργασίες προσωπικά μπορώ να σας πω με ποιον δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Είναι αυτός, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τον θέλουμε, ούτε μας θέλει.

Οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν γεφυρώνονται και οι ύβρεις εναντίον της Παράταξης μας δεν μπορούν να ξεχαστούν.

Πηγή: libre.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση