Νέα Φιλαδέλφεια: Ο Οικονόμου δεν παραιτείται και ρίχνει τις ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η δική μου ευθύνη έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι είναι να δουλέψουμε σκληρά ώστε να αναδείξουμε τι έγινε και να κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα και να βελτιωνόμαστε συνεχώς», δήλωσε, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, συνεχίζοντας την «επωδό» της αποποίησης των πολιτικών ευθυνών για το επιχειρησιακό φιάσκο που οδήγησε στα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «διαφήμισε» τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον Τσέφεριν, ασχέτως εάν πρόκειται για παρεμβάσεις που ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί στο παρελθόν, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

«Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο είχαν θετικό αντίκτυπο. Δεν εξαφάνισαν την παραβατικότητα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών ή κάποιο μέτρο από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα» σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, συνέχισε να τα «ρίχνει» αποκλειστικά στην ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας για «αλληλουχία λαθών», αλλά και για την ανάδειξή τους «από την πρώτη στιγμή» από την κυβέρνηση, σαν να πρόκειται περί… επιτυχίας, ενώ σημείωσε ότι αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ ώστε να κριθεί η περαιτέρω απόδοση ευθυνών, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες απομακρύνσεις στις τάξεις της αστυνομίας.

«Η διαδικασία διερεύνησης των ευθυνών θα γίνει με αντικειμενικότητα και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες χωρίς να συγκαλύψουμε κάτι. Στόχος είναι στο μέλλον να μη ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο, να μην μπορούμε να διαχειριστούμε πληροφορίες και να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σωστά. Αναδείξαμε την αποτυχία από την πρώτη στιγμή και θα αποδώσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός. Η έρευνα, θα προχωρήσει σε βάθος και όπου απαιτείται», ανέφερε σχετικά.

Αφού επέρριψε αποκλειστικά τις ευθύνες για το επιχειρησιακό φιάσκο στην ΕΛ.ΑΣ., στη συνέχεια εκθείασε το έργο του Σώματος, σημειώνοντας ότι «οι επιτυχίες που είναι περισσότερες από τις αποτυχίες θεωρούνται ως κάτι αυτονόητο». «Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο Γιάννης Οικονόμου περιορίστηκε σε μία μίνι ανασκόπηση των όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για ανάγκη «ολιστικής αντιμετώπισης με δράσεις και παρεμβάσεις σε μία σειρά από τομείς», αναφερόμενος στην εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου και την παρακολούθηση των συνδέσμων.

Πηγή: documentonews.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άγρια επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας, άλλοι δύο φέρουν...

Γεροβασίλη: Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν δεχόμαστε από αυτούς που μας χρεοκόπησαν

Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν δεχόμαστε από όσους χρεοκόπησαν τη...

Αλ. Χαρίτσης: Στην κυβέρνηση αντιτάσσουμε τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην βαθιά κρίση της Ευρώπης, “κρίση οικονομική, κρίση περιβαλλοντική,...
Διαφήμιση