Νέα επιχορήγηση 6,4 εκατ. ευρώ για μισθούς στη ΛΑΡΚΟ λόγω εμπλοκής με τους επενδυτές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ούτε χθες βγήκε λευκός καπνός από τα κεντρικά γραφεία της ΛΑΡΚΟ και της Ειδικής Διαχείρισης για την πολυαναμενόμενη ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή στον δεύτερο διαγωνισμό πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της, πάνω από δυο μήνες από τότε που αποσφραγίστηκαν οι δεσμευτικές προσφορές. Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι η ανακοίνωση της Ειδικής Διαχείρισης είναι θέμα ημερών, τέτοια δεν υπήρξε. Αντ’ αυτής έγινε γνωστό ότι με απόφαση του αρμόδιου υπηρεσιακού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ν. Μιχαλόπουλου εγκρίθηκε πρόσθετη επιχορήγηση 6,4 εκατ. ευρώ προς την Ειδική Διαχείριση για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας των απολυμένων, αλλά απασχολούμενων με μηνιαίες-διμηνιαίες συμβάσεις 1.060 εργαζομένων από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός των περίπου 23 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί στον ειδικό διαχειριστή για το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, μετά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις των προθεσμιών που επέβαλαν οι υποψήφιοι επενδυτές, έχει προ πολλού εξαντληθεί. Δεν είναι σαφές αν αυτή η εκκρεμότητα ήταν προαπαιτούμενο για να δοθεί ένα τέλος στο θρίλερ του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD Holdings που έκανε και τη μοναδική προσφορά, στον διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή, όπου εκτός από την κοινοπραξία υπέβαλε προσφορά και η ιρλανδική CMI, μπήκε «σφήνα» μια επιστολή της ελληνικής κοινοπραξίας που, εμμέσως, ζητούσε να κηρυχθεί έκπτωτη η ανταγωνίστρια εταιρεία, για λόγους έλλειψης επενδυτικού σχεδίου κ.λπ. Πλην όμως ο ειδικός διαχειριστής παρέπεμψε την επιστολή αυτή για αξιολόγηση στις νομικές υπηρεσίες των υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Οικονομικών, απαιτώντας ουσιαστικά νομική και πολιτική κάλυψη.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος τρέχει και καθώς η θητεία του ειδικού διαχειριστή λήγει στο τέλος του μήνα, μετά και την τελευταία νομοθετική παράτασή της, δεν υπάρχει περιθώριο άλλης αναμονής. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν κάθε λόγο να αγωνιούν περισσότερο από όλους, καθώς δεν ξέρουν τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας μετά τον Ιανουάριο και για τον λόγο αυτό έχουν προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα:

■ Την Τρίτη 10/1/2023 στις 11.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ γενική συνέλευση.

■ Την Κυριακή 15/1/2023 στις 10.00 π.μ. στον ίδιο χώρο σύσκεψη σωματείων, Ε.Κ., ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και αυτοδιοίκησης.

■ Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 10.00 π.μ. τετράωρη στάση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στη διασταύρωση του Μαρτίνου.

■ Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 24ωρη απεργία και στις 10.30 π.μ. με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση