Νέα Αριστερά: Κάλεσμα για νέα μέλη και στελέχη σε όλη τη χώρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δουλειά, δουλειά και ξανά δουλειά. Το τρίπτυχο είναι συγκεκριμένο και επαναλαμβανόμενο για τα μέλη της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς αλλά και για τα στελέχη που την πλαισιώνουν. Κι αυτό γιατί αν μιλάμε για έναν πολιτικό φορέα που θα είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη της κάλπης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι πολλά εκείνα που πρέπει να γίνουν με πρώτο τη δικτύωση στην επικράτεια και τη δημιουργία οργανώσεων που θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής νέων μελών.

Αυτό που είναι σίγουρα θετικό για τα στελέχη της Νέας Αριστεράς είναι το γεγονός ότι μαγιά υπάρχει σε αρκετά σημεία της χώρας από άτομα που ήδη έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρούσαν καίριες οργανωτικές θέσεις. Ηδη πάντως στην Αθήνα έχουν γίνει οι πρώτες συγκεντρώσεις μεταξύ στελεχών και απλών μελών που έχουν αποχωρήσει, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, καθώς είναι εύκολα αντιληπτό πως στόχος είναι η Νέα Αριστερά να προσελκύσει νέα άτομα τόσο από τον χώρο της Αριστεράς, όσο και του Κέντρου.

«Πρέπει να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας με άτομα που είχαν απογοητευτεί και είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό», μας έλεγε στέλεχος της Νέας Αριστεράς. Το εγχείρημα μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. «Αναφέρομαι σε απλό κόσμο που μας είχε πιστέψει κάποια στιγμή, είχε συμπορευτεί μαζί μας αλλά στη συνέχεια και ειδικά από το 2015 και μετά πήραμε χωριστούς δρόμους» συνεχίζει το ίδιο στέλεχος.

Η αναγκαιότητα εύρεσης νέων μελών και κυρίως στελεχών που θα συμμετάσχουν στον υπό διαμόρφωση φορέα είναι δεδομένη, καθώς σχετικά άμεσα θα πρέπει να δημιουργηθούν τομείς ευθύνης οι οποίοι και πρέπει να στελεχωθούν με στόχο την καλύτερη παρουσία της Κ.Ο. στη Βουλή αλλά και στις δημόσιες παρεμβάσεις της.

Το στίγμα πορείας έδωσε χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ: «Θα προχωρήσουμε σε ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα καλώντας ανοιχτά όλο τον προοδευτικό κόσμο, όχι μόνο όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι εκείνους που ενδεχομένως έχουν απογοητευτεί από την πολιτική ή από την Αριστερά. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε αυτοοργάνωση, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι όροι της συγκρότησης ενός νέου πολιτικού φορέα».

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...

Μαρία Καρυστιανού: Η αλήθεια για τα Τέμπη θα κάνει κρότο μέχρι τη δικαίωση

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού απαντά σε όσους έκαναν μαθήματα...
Διαφήμιση