Ν. Παππάς: Η ΝΔ δεν είναι ικανή να αποσοβήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την «οδύνη» του για τις «απώλειες ανθρώπινων ζωών», εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24.

«Η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους οι οποίοι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες αυτή τη στιγμή. Να ευχηθούμε τα πράγματα να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, να μην έχει καταστραφεί το δάσος της Δαδιάς, το οποίο είναι ένα κόσμημα, μια παγκόσμια περιουσία ως φυσικός πλούτος», είπε και τόνισε: «Δεν είναι νωρίς, δυστυχώς, να μιλήσουμε για τις ευθύνες, διότι εδώ έχουμε τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη με ανενεργό τον νόμο για την πολιτική προστασία, με παύση του προγράμματος δασοπροστασίας, το οποίο ίσχυε ως το 2019 με 5.000 άτομα στην κοινωφελή εργασία να εργάζονται στην πρόληψη και, βεβαίως, ένα υπουργείο το οποίο ιδρύθηκε χωρίς να έχει αυτή τη στιγμή οργανόγραμμα, κάτι που το διαπίστωσε και το παραδέχτηκε και ο κ. Κικίλιας πριν από λίγες μέρες».

«Επειδή η κλιματική κρίση θα δημιουργεί τέτοια φαινόμενα, δεν φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να την αποσοβήσει. Δυστυχώς, με την πολιτεία της δείχνει ότι εγγυάται πολύ δυσμενή αποτελέσματα ως προς την κλίμακά τους σε σχέση με τα αντικειμενικά προβλήματα που προκύπτουν από τις τεράστιες αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει στο κλίμα», πρόσθεσε.

Η δημόσια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων θα ενισχύσει την προσπάθειά μας

«Είμαστε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, η παράταξη που εκτείνεται από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Action24 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παγάνη. Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το κόμμα πρέπει να ανακτήσει τις σχέσεις του με μετριοπαθείς ψηφοφόρους, κεντρώους και κεντροαριστερούς, οι οποίοι έκαναν άλλες επιλογές, με κομμάτια της νεολαίας, τα οποία δεν προσήλθαν στην κάλπη του κόμματος, με κομμάτια της μεσαίας τάξης τα οποία τρόμαξαν από δηλώσεις οι οποίες ήταν άστοχες ως καταλυτικές για το εκλογικό αποτέλεσμα, ζητώντας εντολή αναμέτρησης με τη Ν.Δ. «Το μεγαλύτερο λάθος που θα είχαμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ένα σήμα αναδίπλωσης. Δεν βλέπουμε τον λόγο να αφήσουμε έναν χώρο, στον οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχει προβάδισμα η Ν.Δ., ως προνομιακό χώρο της δεξιάς παράταξης στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με την τηλεοπτική συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων, που ο ίδιος είχε προτείνει από τα μέσα Ιουλίου, είπε: «Θεωρώ ότι πρέπει όλοι οι συνυποψήφιοι να βρούμε γρήγορα τον τρόπο και τον χρόνο να συζητήσουμε μαζί σε δημόσια θέα. Είναι απολύτως εφικτό και φαίνεται ότι η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 7η Σεπτέμβρη από όσο φαίνεται από τις πρώτες διαβουλεύσεις. Έχει ήδη προσφερθεί η Δημόσια Τηλεόραση να φιλοξενήσει το debate». Προσθέτοντας, αμέσως μετά: «Νομίζω ότι είναι υποχρέωσή μας και θα έπρεπε να γίνουν παραπάνω από μία δημόσια συζήτηση, γιατί υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και αυτό είναι απολύτως σαφές σε όποιον παρακολουθεί τη συζήτησή μας. Θα μας ενισχύσει εάν συζητήσουμε ανοιχτά και τα σημεία στα οποία διαφωνούμε και καλέσουμε τον δημοκρατικό κόσμο να αποφανθεί για την κατεύθυνση την οποία πρέπει να πάρουμε».

Πηγή: left.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει ασυλία με μνημονιακή τροπολογία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

*Του Κώστα Πουλακίδα - Με μνημονιακού ύφους τροπολογία η...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τσουχτερές τιμές στα νέα «πράσινα» τιμολόγια – Οι τιμές των προμηθευτών

Μεγάλες αποκλίσεις στις προσφορές των προμηθευτών για το "πράσινο"...

Ο Χρήστος Ράμμος καταγγέλλει: Προσπάθειες να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ – Απειλές από όργανα του κράτους

Την προσπάθεια να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ, καθώς και σοβαρά ζητήματα...

Υποσχέσεις Μητσοτάκη από την COP28 για μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά...
Διαφήμιση