Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για το Μαξίμου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι το μέγαρο Μαξίμου τρέμει οτιδήποτε αφορά και σχετίζεται με έρευνα και δημοσιότητα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την περιστολή του κράτους δικαίου. Ειδικά εν όψει των εκλογών, το σύστημα Μητσοτάκη θα ήθελε να θάψει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτά τα ζητήματα. Κι ώς ένα βαθμό, εντός της χώρας, το έχει καταφέρει μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει και επηρεάζει.

Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλά εκεί επικρατούν άλλοι κανόνες και τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Στις 28 Φεβρουαρίου, θα καταθέσουν στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος. Ανθρωποι δηλαδή με συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο στη χώρα, αρμόδιοι για το επίμαχο ζήτημα, οι οποίοι έχουν διαφορετική αντίληψη για τη διαλεύκανση του σκανδάλου από αυτή που έχουν ο πρωθυπουργός και οι όμοιοί του.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 6 και 7 Μαρτίου, έρχεται στην Αθήνα η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου για να εξετάσει μια σειρά ζητημάτων ανάμεσα στα οποία είναι το κράτος δικαίου και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Γνωρίζοντας πως δεν μπορεί να εμποδίσει τις καταθέσεις Μενουδάκου-Ράμμου, καθώς θα γίνουν εκτός ελληνικού εδάφους, η κυβέρνηση επιχείρησε να ματαιώσει την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της LIBE στην Αθήνα βάζοντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να ασκήσει τις ανάλογες πιέσεις. Δεν τα κατάφερε.

Εχει όμως μία ακόμη δυνατότητα να τα καταφέρει. Η LIBE, εθιμικώ δικαίω, δεν πραγματοποιεί τις προγραμματισμένες επισκέψεις της στις χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. Κατά συνέπεια, αν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του προκηρύξουν εκλογές και διαλύσουν τη Βουλή πριν από τις 6 Μαρτίου η επίσκεψη και ο έλεγχος δεν θα πραγματοποιηθούν.

Θα προκηρύξουν εκλογές για να ματαιώσουν την επίσκεψη της LIBE; Ματαιοπονούν ό,τι κι αν πράξουν. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, το κράτος δικαίου, η συρρίκνωση της ελευθερίας του Τύπου και γενικώς η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων θα καταστούν κυρίαρχο ζήτημα. Είτε από προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει την επίσκεψη των ευρωβουλευτών είτε γιατί αυτή θα γίνει. Εδώ που φτάσαμε το δίλημμα για τον κ. Μητσοτάκη είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση