«Μπιρ παρά» και «τσιμέντο να γίνει» το Ελληνικό με «εμβληματικά δάνεια»! (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Συνέντευξη του πολιτικού μηχανικού Γιώργου Αναματερού στον Πάρι Καρβουνόπουλο

Τα όσα αποκαλύπτονται γι΄ αυτό που κάποιοι ακόμη θέλουν να ονομάζουν «εμβληματική επένδυση» στο Ελληνικό είναι άκρως ενδιαφέροντα όσο και ανησυχητικά. Το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι καμία αρχή και κανένα κόμμα δεν δείχνει κινητοποιείται…

Ευτυχώς πάντα υπάρχουν «εμμονικοί»  ερευνητές που δεν το βάζουν κάτω… Στην περίπτωση του Ελληνικού ένας απ ΄ αυτούς είναι ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Αναματερός που ήταν εκ των εκτιμητών του δημοσίου για την έκταση του Ελληνικού. Ότι δόθηκε… μπιρ παρά στον «επενδυτή» είναι πλέον γνωστό και ο κ.Αναματερός το έχει αποδείξει με στοιχεία. 

Ότι τελικά η «εμβληματική επένδυση» κατέληξε όπως φαίνεται να είναι μια διαδικασία πώλησης οικοπέδων για να τσιμεντοποιηθεί και το τελευταίο ελεύθερο κομμάτι γης στην Αττική έχουμε αρχίσει να το καταλαβαίνουμε…Οι δήμαρχοι της περιοχής αλήθεια τι κάνουν;

Το τελευταίο παράδοξο που αποκαλύπτει ο κ.Αναματερός είναι ότι για όλα αυτά ο «επενδυτής» θα δανειοδοτηθεί με πολλά ,πολλά περισσότερα χρήματα απ ΄  όσα προέβλεπε η σύμβαση, με αποτέλεσμα το τίμημα με το οποίο πήρε την έκταση του Ελληνικού να είναι ακόμη χαμηλότερη από το…μπιρ παρά!

Ο εκτιμητικός οίκος American Appraisal Hellas, ο οποίος για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ είχε εκπονήσει τη μελέτη εκτίμησης του τιμήματος πώλησης του Ελληνικού, πήρε ως βάση υπολογισμού την αναλογία ιδίων κεφαλαίων και δανεισμού που θα διέθετε ο αγοραστής για την ανάπτυξη του έργου.

Σύμφωνα με τη μελέτη για να προκύπτει ένας λογικός συντελεστής προεξόφλησης δείκτης που αποδίδει το ρίσκο του επενδυτή, που είναι αντιστρόφως ανάλογος του τιμήματος που μπορούσε να απαιτήσει το Δημόσιο το ποσοστό δανεισμού στο σύνολο της χρηματοδότησης του έργου στη διάρκεια ανάπτυξής του θα έπρεπε να κυμαίνεται από 30% τα πρώτα πέντε χρόνια έως 60% το πολύ μετά το 13ο υλοποίησης του πρότζεκτ. Και αντιστρόφως, τα ίδια κεφάλαια της Lamda θα έπρεπε να κυμαίνονται από 70% τα πρώτα πέντε χρόνια έως 40% κατ’ ελάχιστο μετά το 13ο έτος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απόσταση από το 25% που προβάλλει σήμερα η ιδιοκτήτρια της Ελληνικό Α.Ε. είναι τεράστια. Αλώστε, διόλου τυχαία ακόμη και η σύμβαση πώλησης του 2016 προέβλεπε ως ελάχιστη υποχρέωση του αγοραστή ότι η αναλογία Χρέους Εισφορών Μετόχων στην Εταιρεία δεν θα υπερβαίνει ποτέ την αναλογία 3:1 χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του πωλητή.

*Πηγή: militaire.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση