Μπαράζ δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο για το «ελληνικό Watergate»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Άγρια πολιτικά στριμωγμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται καθημερινά στα «μανταλάκια» του διεθνούς Τύπου.

Το πρακτορείο με έδρα τη Νέα Υόρκη αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που υπογράφουν οι Lyubov Pronina και Σωτήρης Νίκας, με τίτλο: «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορούνται για επιφανειακή αντιμετώπιση του σκανδάλου».

Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις της ολλανδής Ευρωβουλευτή του «Renew Europe», Σόφι ιν’τ Βελντ (εισηγήτρια στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έρευνα σχετικά με τη χρήση του Pegasus και άλλου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης), που δεν διστάζει να μιλήσει για «επιφανειακή έρευνα» από μέρους των ελληνικών αρχών οι οποίες, μαζί με την ΕΕ, θα πρέπει να διερευνήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα την υπόθεση που έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπάρχει αναφορά στην απόφαση της ΕΥΠ για παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Επίσης, για τις παραιτήσεις του Κοντολέοντα-Δημητριάδη.

Σημειώνει πως η υπόθεση «γεννά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα» και αυτό «θα μπορούσε να αποδειχθεί μια σημαντική πολιτική κρίση για την Ελλάδα».

Στη συνέχεια του άρθρου η ευρωβουλευτής κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι «από τη μία ισχυρίζονται ότι είναι αθώες, άρα δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, από την άλλη είναι πολύ απρόθυμες να ρίξουν φως στο όλο θέμα και μέχρι στιγμής όλες τις κινήσεις τους το τελευταίο διάστημα είναι για καλύψουν τα πράγματα».

Πυρά εξαπολύει και προς τις ευρωπαϊκές αρχές. Εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι το ΕΛΚ, που είναι και το μεγαλύτερο κόμμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματός της (Renew) για κατάθεση τόσο από τον Ανδρουλάκη όσο και από τον Κουκάκη για ένα σκάνδαλο «μεγαλύτερο από το Watergate» που κανείς δεν φαίνεται να κινείται».

Στη συνέχεια, το άρθρο του Bloomberg, αναφέρεται και στο κακόβουλο λογισμικό Predator και στην έκθεση από την Ομάδα Ανάλυσης Απειλών της Google του περασμένου Μαΐου για τη συστηματική χρησιμοποίησή του από κρατικούς φορείς σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ινδονησία και η Ισπανία.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θα πει όχι η Ελλάδα αν της ζητηθεί συνδρομή στην επίθεση κατά του Ιράν;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει...

Πολάκης σε Άδωνι για το φάρμακο URSOFALK: Λύσε το θέμα και άσε τα ντιλαρίσματα

Επανήλθε στην υπόθεση της έλλειψης του φαρμάκου URSOFALK, ο Παύλος...
Διαφήμιση