Μόναχο: «Ασημένια» η Κατερίνα Στεφανίδη – 4ο κατά σειρά μετάλλιο μέσα σε τρείς δεκαετίες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η Κατερίνα Στεφανίδη για τέταρτη διαδοχική φορά κατακτά μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα το αργυρό στο άλμα επί κοντώ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και πάλι στο βάθρο!

Η Ελληνίδα υπεπρωταθλήτρια για τέταρτη διαδοχική φορά κατακτά μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και αυτή την φορά τυο αργυρό.

Η Στεφανίδη έκανε την καλύτερή της επίδοση φέτος πηδώντας τα 4,75. Και έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια (γυναίκα ή άνδρας) με τέσσερα μετάλλια στον στίβο σε μία διοργάνωση, αλλά και η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του επί κοντώ γενικότερα με τέσσερα μετάλλια στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο αγώνας

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε από τα χαμηλά και με ένα εντυπωσιακό άλμα πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40μ, ενώ και τα 4,55 τα πέρασε με την πρώτη.

Συνολικά οκτώ αθλήτριες πέρασαν αυτό το άλμα και συνέχισαν στα 4,65μ. (Στεφανίδη, Σούτεϊ, Μοσέρ, Χολμ, Μούρτο, Μπονέν, Κόντερι, Μπρούνι).

Η Στεφανίδη με την ψυχολογία στα ύψη πήγε στα 4,65μ. και τα πέρασε με την μία παρά το γεγονός πως βρήκε τον πήχη, ο οποίος της έκανε το χατίρι και έμεινε στην θέση του.

Μόνο τρεις αθλήτριες πέρασαν τα 4,65 και η Κόντερι που αποφάσισε να πάει για ένα άλμα στα 4,70μ. Μόλις το έκανε, απέτυχε και η Στεφανίδη ήταν σίγουρα στο βάθρο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια όπως και στα προηγούμενη έτσι και στα 4,70μ. τα πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Οι Σούτεϊ και Μούρτο έκαναν αποτυχημένο πρώτο άλμα και αποφάσισαν να πάνε για στα 4,75μ.

Η Στεφανίδη ήταν σε πολύ απίστευτη μέρα και πέρασε με την πρώτη και τα 4,75μ., όπως το ίδιο έκαναν και οι δύο αντίπαλές της. Βέβαια αυτές εξακολουθούσαν να είναι πίσω της μιας και η Στεφανίδη δεν είχε άκυρο στον αγώνα.

Η μάχη για το χρυσό κρίθηκε στα 4,80μ. Η Κατερίνα δεν μπόρεσε να περάσει καμία από τις τρεις φορές που το προσπάθησε τον πήχη, το ίδιο και η Σούτεϊ. Αυτό το κατάφερε η Μούρτο και πήρε το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας ρεκόρ Φινλανδίας. Έτσι η Κατερίνα μετά την υπερπροσπάθειά της πήρε το αργυρό.

Η 12αδα του τελικού

Μούρτο (Φινλανδία) 4,80μ.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ 4,75μ.

Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,75μ.

Χολμ (Δανία) 4,55μ.

Μόζερ (Ελβετία) 4,55μ.

Μπονέν (Γαλλία) 4,55μ.

Μπρούνι (Ιταλία) 4,55μ.

Κόντερι (Μ.Βρετανία) 4,55μ.

Κουκ (Μ.Βρετανία) 4,40μ.

Σεβριέ (Γαλλία) 4,40μ.

Λαμπέλα (Φινλανδία) 4,40μ.

Ρέτζιους (Νορβηγία) 4,25μ.

Πηγή: overfm.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το μέγαρο… υποκλοπών και ο «Ελληνας Νίξον» πολιτικά υπεύθυνοι για το ελληνικό Watergate

Περισσότερους από 12 δημοσιογράφους, πρόσωπα της τηλεόρασης και εκδότες...

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: “Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την καθημερινότητά τους”

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει...

Δυσανεξία στη δημοκρατία

Πρόκειται για κομβικής σημασίας νίκη και στρατηγική ήττα ταυτόχρονα....
Διαφήμιση