Μίζα 18 εκατομμυρίων € έτοιμη προς… εκτόξευση λίγο πριν τις εκλογές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μίζα 6%, ήτοι 18 εκατομμυρίων ευρώ για την υπογραφή αμυντικού συμβολαίου προβλέπεται να λάβει Έλληνας αντιπρόσωπος μέσω εταιριών με έδρα τα Βαλκάνια που υποτίθεται μεσολάβησε για να κλείσει η δουλειά.

Πρόκειται για συμφωνητικό μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρίας και του ιδιώτη μεσάζοντα που είχε αναλάβει την προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος στην Ελλάδα. Επί της ουσίας η δουλειά του μεσάζοντα ήταν να μεσολαβεί σε πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της ιεραρχίας και να «λαδώνει» τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Η διαδικασία υπογραφής της εν λόγω προμήθειας ολοκληρώθηκε λίγο πριν το Πάσχα και εντός ενός μήνα αναμένεται η κατάθεση της προκαταβολής από το Ελληνικό Δημόσιο προς την κατασκευάστρια εταιρία. Βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού το μεγαλύτερο μέρος της μίζας των 18 εκατομμυρίων αναμένεται να καταβληθεί από την κατασκευάστρια εταιρία προς τον Έλληνα μεσάζοντα με το που θα λάβει την προκαταβολή.

Χρονικά συμπίπτει με τις Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα!

Το επίμαχο συμφωνητικό βρίσκεται ήδη στα χέρια των πανίσχυρων μυστικών υπηρεσιών της χώρας προέλευσης του αμυντικού υλικού και ήδη αυτές συλλέγουν πληροφορίες τόσο για τον Έλληνα αντιπρόσωπο με μακράν πορεία στους εξοπλισμούς, όσο και για δυο πρόσωπα «κλειδιά» που αν και δεν έχουν κάποια τυπική σχέση με το υπουργείο Άμυνας , ωστόσο μπαινοβγαίνουν σε αυτό.

Ο Έλληνας μεσάζοντας κατατάσσεται στους βετεράνους της εμπορίας όπλων που έχει εμπλακεί στις μεγαλύτερες προμήθειες της τελευταίας πεντηκονταετίας.

Δ.Β.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση