Μητσοτάκης τέλος. Η δεξιά όμως;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Ορέστη Μεταξά

Ο Μητσοτάκης μας έχει τελειώσει. Όσο και να μην θέλει να το παραδεχτεί, όσο και να ελπίζει ότι μπορεί να επιβιώσει, Μητσοτάκης πάπαλα. Τέλος. Το σύστημα εξουσίας που τον στήριξε δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε με την χυδαιότητα του, ούτε με την αναλγησία του, ούτε με τις εξοντωτικές πολιτικές του. Τον ήξεραν, τους έκανε τη δουλειά, τον στήριζαν. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, το αυταρχικό- αστυνομικό του κράτος. Ίσα-ίσα, όσο ήταν αποτελεσματικός στην απονέκρωση της κοινωνίας τόσο τον χειροκροτούσαν. Το πρόβλημα τους είναι ότι η χυδαιότητα του που αποκαλύφθηκε, δεν μπορεί να σκεπαστεί κι όποιος προσπαθήσει να τον στηρίξει κινδυνεύει να βυθιστεί μαζί του. Οι παρακολουθήσεις ειδικά στον Νίκο Ανδρουλάκη έναν ιδιαίτερα χαμηλών τόνων πολιτικό, αποδεικνύει ότι ο Μητσοτακισμός είχε εξαχρειωθεί και δεν συγκρατιόταν. Κι αυτό πλέον είναι αδύνατο να κρυφθεί και να καλυφθεί. Και σοκάρει.

Ο Μητσοτάκης μετρά μήνες, εβδομάδες, μέρες. Ανάλογα με την ταχύτητα των αποκαλύψεων. Είχε στήσει ένα κρατικό-παρακρατικό σύστημα παρακολουθήσεων που αποκαλύφθηκε και τώρα τον πνίγει. Σταδιακά οι σύμμαχοι του τον εγκαταλείπουν. Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Αλιβιζάτος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τον ξεφωνίζει. Κανένας δεν θέλει να ταυτιστεί με τον Μητσοτακισμό. Και βέβαια το ερώτημα που τίθεται προς όλους αυτούς που όψιμα αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, είναι γιατί τόσο καιρό δεν καταλάβαιναν την χυδαιότητα του συστήματος Μητσοτάκη και τον στήριζαν; Σταδιακά και όσο αποκαλύπτεται το κράτος-παρακράτος θα αρχίζουν να διαχωρίζουν την θέση τους και στελέχη και βουλευτές της ΝΔ που δεν θα θέλουν να κολυμπούν στον βούρκο του Μητσοτάκη και να λερώνονται μαζί του.

Οι μόνοι που θα του μείνουν μέχρι τέλους θα είναι το κόμμα NOVARTIS. Γεωργιάδης-Λοβέρδος που ευεργετήθηκαν από το σύστημα δικαιοσύνης Μητσοτάκη και αποδόθηκαν πάλλευκοι στην κοινωνία. Θα του μείνουν και κάποιοι δημοσιογράφοι της δεκάρας που έχουν ταυτιστεί με τον Μητσοτακισμό, έχουν αναδειχθεί από αυτόν και δεν έχουν μέλλον χωρίς αυτόν.

Ο Μητσοτάκης οσονούπω μας τελειώνει. Οι εκλογές όμως απέχουν έως έντεκα μήνες. Δεν είναι απίθανο όλο αυτό το σύστημα εξουσίας της ΝΔ και γενικότερα το σύστημα της διαπλοκής, να «ξεράσουν» τον Μητσοτάκη προκειμένου να επιβιώσουν και να πάνε στις εκλογές με άλλον αρχηγό. Ο Μητσοτάκης πλέον είναι αδύναμος κρίκος, μολυσμένος και τοξικός και είναι πιθανό να θέλουν να τον ξεφορτωθούν προκειμένου να μην βουλιάξουν μαζί του. Δεν είναι πλέον δυνατός ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η κατάρρευση του συστήματος Μητσοτάκη ν΄ανοίξει τον δρόμο για μιαν άλλη λυτρωτική πολιτική, ανόρθωσης και δημοκρατικής ανάτασης. Να μην αντικατασταθεί το σύστημα Μητσοτάκη με μια πολιτική κατάσταση που μπορεί να μην είναι το ίδιο χυδαία με τον Μητσοτακισμό, όμως η καρδιά της πολιτικής της να είναι η ίδια. Ο Μητσοτακισμός καταρρέει όμως τίποτα δεν σίγουρο, τίποτα δεν είναι βέβαιο και θα είναι μεγάλη απογοήτευση αν δεν αλλάξει ο δρόμος που πορευόμαστε. Η κοινωνία έχει ανάγκη να ξαναελπίσει, ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από την τανάλια που τον συνθλίβει. Πέφτει μεγάλο βάρος στις πλάτες των κομμάτων της αριστεράς και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που βίωσε στο πετσί του τον Μητσοτακισμό και ελπίζουμε οι αυταπάτες τους περί ΝΔ να τέλειωσαν, να ανοίξουν τον δρόμο της δημοκρατικής προοπτικής και της επαναφοράς της ελπίδας για τον λαό μας.

Μια καινούρια αναγεννητική μεταπολίτευση πρέπει να γεννηθεί πάνω στα κοινωνικά ερείπια του Μητσοτακισμού. Είναι ο μόνος δρόμος επιβίωσης του λαού μας. Οφείλουμε να τον περπατήσουμε.

Πηγή: koutipandoras.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κατεστραμμένο CD Καραϊβάζ, κατεστραμμένος φάκελος Ανδρουλάκη! – Πέφτει μεγάλο δούλεμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Η είδηση που δημοσίευσε το...

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη διαφθορά καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή...

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...
Διαφήμιση