Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Κρεσέντο συνωμοσιολογίας και προπαγάνδας – Τερατογένεση η απλή αναλογική

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το άκρον άωτο της στημένης και με κάκιστο τρόπο σκηνοθετημένης συνέντευξη Τύπου είδαμε κατά την 86η ΔΕΘ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  πανικόβλητο να εμφανίζεται προκλητικά προστατευμένος με ερωτήσεις – πάσες από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.
Πέρασαν κοντά 2 ώρες μέχρι να πάρει την πρώτη ερώτηση αντιπολιτευόμενη εφημερίδα με αποτέλεσμα τον τόνο να δίνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που έχουν ευεργετηθεί με εκατομμύρια ευρώ από τη λίστα Πέτσα.

Ακολουθεί το βίντεο και τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη:

Είναι αλήθεια ότι έχω  δεχθεί εισηγήσεις δεν είμαι, όμως, κωλοτούμπας οι κανόνες του παιγνιδιού δεν αλλάζουν πριν τις εκλογές, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι θα πάμε με τον ψηφισμένο νόμο. «Θα ήταν ανεύθυνο να έρθω να αλλάξω τον εκλογικό νόμο», ανέφερε, εκτός εάν συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας παραδεχόμενος ότι η απλή αναλογική είναι μια «βόμβα».Χαρακτήρισε πολιτική τερατογένεση το ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα. 

Με την απλή αναλογική, υποστήριξε, υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αν και η ΝΔ θα είναι μακράν πρώτο κόμμα. Πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες οι πολίτες.

Ωμή μομφή σε Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του

Με νοσηρό τρόπο και με ξεκάθαρη πρόθεση να κατηγορήσει τον Νίκου Ανδρουλάκη για το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος την παρακολούθησή του απάντησε σε ερωτήσεις για την υπόθεση της «νόμιμης επισύνδεσης» του πολιτικού αντιπάλου, φτάνοντας στο σημείο να σχολιάσει πως η παρακολούθησή του ήταν «βούτυρο στο ψωμί του».

Σε μία προκλητική δήλωση αλλά και έναν νοσηρό συλλογισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνέντευξης Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αφού προσπαθώντας να περάσει στην αντεπίθεση και να αντιμετωπίσei την ασφυκτική κατάσταση που έχει συντελεστεί με την υπόθεση της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, τον κατηγόρησε ευθέως για εκμετάλλευση της υπόθεσης.

«Αυτό που έγινε ήταν βούτυρο στο ψωμί του ανδρουλάκη τον βοήθησε να μπει σε μια γραμμή ρήξης με τη Νέα Δημοκρατία», σχολίασε μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη πως η υπόθεση της παρακολούθησης τον «βόλεψε», υπενθυμίζοντας πως από την πρώτη στιγμή που εξελέγη αρχηγός απέφυγε συνάντηση μαζί του.

«Έχει πει πολλές φορές ότι δεν δέχεται να είμαι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας, του απάντησα πως τον πρωθυπουργό τον εκλέγει ο λαός» σχολίασε συνδέοντας την υπόθεση με την πιθανότητα κυβέρνηση συνεργασίας, σενάριο που μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης «κάηκε» κατά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε να «μην ξεχνάμε πως έχουμε συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ, και πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βλέπουν θετικά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η στάση Ανδρουλάκη τον φέρνει σε απόσταση από το κοινό του».

Λίγο νωρίτερα, επιλέγοντας ονομαστικά αναφορές μόνο στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη και όχι και στου Χρήστου Σπίρτζη ή των δημοσιογράφων, υπερασπίστηκε την γραμμή του «υπηρεσιακού λάθους», και τον εγκάλεσε πως «επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός πραγματικού προβλήματος», τονίζοντας πως «μπορεί να πάει να λάβει τις απαντήσεις».

«Προφανώς δεν είναι κανονικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός, θυμίζω ο Ν. Ανδρουλάκης ήταν ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός τότε» σημείωσε με νόημα, για να συνεχίσει ακόμα πιο καθαρά την υπεράσπιση κατ’ ουσίαν όσων συνέβησαν, αφού τόνισε πως «επί της αρχής κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται διά νόμου από μία εν δυνάμει διαδικασία παρακολούθησης». Μάλιστα, αναπαρήγαγε το επιχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη πως «δεν κινδυνεύουμε από μανάβηδες και υδραυλικούς» και πως «τα όποια ρήγματα στην εθνική ασφάλεια, θα προκύψουν από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης», βάζοντας στο κάδρο των πολιτικών και τους δημοσιογράφους.

Επικίνδυνα σενάρια συνωμοσίας με fake news

Κρεσέντο συνωμοσιολογίας και προπαγάνδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υποστήριξε ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα κόμματα και δυνάμεις φίλα προσκείμενες στη Ρωσία και έκανε λόγο για κίνδυνο παρεμβάσεων με στόχο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση υποστήριξε.

Μάλιστα, επανέλαβε την προπαγάνδα και τα fake news λέγοντας ότι «έχουμε ήδη στοιχεία, αναφέρομαι σε αποφάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης για διοχέτευση μεγάλων ρωσικών κεφαλαίων με Έλληνες εκπροσώπους και Έλληνες δημοσιογράφους με σκοπό να στηθεί δίκτυο φιλορωσικών μέσων στη χώρα από το 2016. Μην πέφτουμε από τα σύννεφα όταν συζητάμε για αυτά».

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχουν εσωτερικές δυνάμεις που θέλουν αποσταθεροποίηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε σε σύσσωμη την αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι «εάν υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας το θεωρώ περίπου δεδομένο. Με την έννοια ότι όλη η αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με την απλή αναλογική» και προσθέτοντας ότι «θα κινδυνεύσουμε να βρεθούμε με υπηρεσιακή κυβέρνηση σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία, όπου πρέπει να εξειδικεύουμε μέτρα στήριξης κάθε μέρα. Μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι και με μια νέα κρίση στον Έβρο».

Πλαφόν στο φυσικό αέριο, στήριξη στους πολίτες, αλλά με μέτρο

Αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε με ευκολία την κριτική της αντιπολίτευσης και επέμεινε ότι η μεγάλη κυβερνητική κοροϊδία με τη φορολόγηση των υπερκερδών θα δώσει λύσεις.

«Θα χρειαστεί και στήριξη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όσο χαμηλότερες οι τιμές φυσικού αερίου τόσο χαμηλότερη η στήριξη από τον προϋπολογισμό» είπε για να στηρίξει το ελληνικό αίτημα περί πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ευρωπαϊκές λύσεις στα ενεργειακά και έσπευσε να αποθεώσει ξανά την κυβέρνησή του υποστηρίζοντας ότι η οικονομία αναπτύσσεται και ο πλούτος αυτός γίνεται αιμοδότης των κρατικών ταμείων για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Χρειάζεται περισσότερη στήριξη» παραδέχθηκε, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα είναι πάντα με το σταγονόμετρο, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τον φόβο εκτροχίασης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Ελλάδας Τουρκίας

Για την όξυνση της τουρκικής ρητορικής και τις συνεχείς επιθέσεις από κορυφαίους αξιωματούχους της Άγκυρας, ακόμη και από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου στην 86η Δεθ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν» και «εξαιρετικά προβληματική τη διαρκή επιθετικότητα που εκπέμπεται από την Τουρκία».

Ξεκαθάρισε πάντως πως «εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την Τουρ σε ένα μπαράζ σκληρών δηλώσεων. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανέύθυνο. Από την άλλη θα δίνουμε σαφείς απαντήσεις και θα αναδεικνύνουμε εντός και εκτός Ελλάδας αυτή τη διαστρέβλωση που επιχειρείται από την Τουρκία, που θέλει να παρουσιάσει την Ελλάδα ως δήθεν επιτιθέμενη. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο εξωτερικό που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την Τουρκία, ενώ υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι απειλή για τα ελληνικά νησιά, ειδικά από τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να θέτει ζήτημα κυριαρχίας» είπε.

Υπογράμμισε πάντως πως η κυβέρνηση θα επιδιώκει να έχει πάντα ανοιχτούς δίαυλους με την Τουρκία». «Δεν ανατίναξα εγώ τις γέφυρας επικοινωνίας, δεν είπα εγώ ‘Ερντογάν γιοκ’. Είμαι πάντα ανοιχτός να συναντήσω τον Τούρκο πρόεδρο, αυτός είναι που δεν επιθυμεί κάποια συζήτηση μαζί μου».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σύρραξης, είπε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ μία σύρραξη μεταξύ Ελλάδας με την Τουρκία επιτιθέμενη, δεν πιστεύω ότι αυτό πρόκειται να συμβεί. Αν ο μη γενοιτο συνέβαινε κάτι τέτοιο η Τουρκία θα έπαιρνε απάντηση που θα ήταν απολύτως καταλυτική. Γνωρίζει την επάρκεια και την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Με πληροφορίες από: Αυγή, ΕΡΤ, Εφημερίδα των Συντακτών, Documento

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση