Μητσοτάκης: Δυσφήμισε τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο Κογκρέσο – «Πληρώσαμε βαρύ τίμημα»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε επιχείρηση δυσφήμισης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μέσα στο Κογκρέσο κατέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επί σχεδόν 45 λεπτά δεν έκανε την παραμικρή ονομαστική αναφορά στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός μίλησε για λαϊκισμό που όπως είπε στοίχισε ακριβά στη χώρα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στα social media, προκαλώντας ερωτήματα για τις προθέσεις του.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «οι δημοκρατίες μας απειλούνται από τις σειρήνες των λαϊκιστών οι οποίοι προσφέρουν εύκολες λύσεις σε περίπλοκα ζητήματα. Στην Ελλάδα μιλάμε με βάση την εμπειρία μας. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα ακούγοντάς τους» ισχυρίστηκε, δείχνοντας προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη «μετασχηματισμού» των social media για να μην είναι «διαβρωτικά»: «Παντού στον κόσμο, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολώνουν τον δημόσιο διάλογο, μεταμορφώνουν τη δημόσια σφαίρα σε μία σύγχρονη μορφή όπου εμείς μιλούμε διαφορετικές γλώσσες και μόνο ακούμε εκείνους που έχουν την ίδια άποψη με εμάς».

«Πρέπει να ενδυναμώσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του θυμού και της δυσπιστίας εκ μέρους των πολιτών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εισοδηματικές ανισότητες χωρίς να χάσουμε τον δυναμισμό των ανοικτών μας οικονομιών. Πρέπει να μετασχηματίσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να είναι λιγότερο διαβρωτικά».

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή είχε δείξει τις προθέσεις του, καθώς είχε επιτεθεί στους νέους και στα social media. «Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Φοβήθηκε να πει τη λέξη «Τουρκία» στο Κογκρέσο

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναφερθεί ονομαστικά στην Τουρκία μέσα στο αμερικανικό Κογκρέσο, παρά το γεγονός ότι μιλούσε επί σχεδόν 45 λεπτά. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στη γείτονα χώρα, ζητώντας να σταματήσουν οι παραβιάσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να λάβουν αυτά τα γεγονότα υπόψη όταν θα αποφασίζουν για περαιτέρω πώληση πολεμικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπερισχύσει ο αναθεωρητισμός. Να μην ξεχνάτε, σας παρακαλώ, μία ανοιχτή πληγή που προκαλεί πόνο, την εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου– αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί βάσει του διεθνούς δικαίου όπως είπα και χθες στον πρόεδρο Μπάιντεν κανείς ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο».

«Η Ελλάδα πάντα τείνει χείρα φιλίας στους γείτονες της, όμως μόνο ένα πλαίσιο υπάρχει για την επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονες, αυτό του διεθνούς δικαίου. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Δεν θα δεχθούμε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν  την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματά μας. Αυτό περιλαμβάνουν τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά που πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Σας ζητώ να λάβετε υπόψη σας τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ όταν λαμβάνετε αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κώστας Ζαχαριάδης: Παρουσίαση των ψηφοδελτίων της “Ανοιχτής Πόλης”

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) η...

Κακοκαιρία Elias: Ισχυρά φαινόμενα σε Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο

Στην Αττική, τη Στερεά, τη Μαγνησία αλλά την ανατολική...

Οι ερμηνείες και οι αντιφάσεις της συνάντησης Κασσελάκη – Αχτσιόγλου

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Η ασαφής όσο και εύφλεκτη...

Αποχώρηση του καθηγητή Γρηγόρη Γεροτζιάφα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο καθηγητής αιματολογίας στη Γαλλία Γρηγόρης Γεροτζιάφας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από...
Διαφήμιση