Μητσοτάκης από Ελβετία: Μήνυμα κλιμάκωσης της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μήνυμα, όχι «ειρήνης», αλλά κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας στο σφαγείο της Ουκρανίας, που συγκρούονται ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την καπιταλιστική Ρωσία, έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης με τη παρέμβαση του σήμερα, Κυριακή 16 Ιούνη, στη «Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία» που γίνεται στην Ελβετία.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η ειρήνη δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα συνθηκολόγησης της Ουκρανίας. Γι’ αυτό και η Ελλάδα με άλλες χώρες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία να υπερασπίζεται τον εαυτό της έτσι ώστε να φτάσουμε στο σημείο μιας αξιόπιστης διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει σε διαρκή ειρήνη».

Αυτή η δήλωση έρχεται να «συμπληρώσει» μια σειρά από «ειδήσεις» που σχετίζονται με αυτό που ήδη έχει παραδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση και αφορά την απευθείας παραχώρηση στο Κίεβο ή την πώληση μεγάλης ποσότητας όπλων στην Τσεχία, με στόχο αυτά να καταλήξουν στην Ουκρανία.

Επεσήμανε επίσης πως «οι χώρες και οι λαοί τους πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής της κυβέρνησής τους και να ορίζουν το πεπρωμένο τους και το μέλλον τους», χωρίς να διευκρινίζει αν εννοεί το πραξικόπημα που οργάνωσαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στην Ουκρανία το 2014, ανατρέποντας μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

Τέλος, μετά από τόσους μήνες σφαγής στη Παλαιστίνη και πάνω από 37.000 νεκρούς, κομματιασμένα παιδιά και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να απειλούνται από λιμό λόγω της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ, ο Κ. Μητσοτάκης… έθιξε τον «διεθνή ανθρωπιστικό νόμο και τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα», της «προστασίας των αμάχων» και «την επιστροφή των παράνομα εκτοπισμένων και την απελευθέρωση των παράνομα κρατούμενων πολιτών και την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου».  

Πηγή: imerodromos.gr

Φωτο: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση