Μητσοτάκης / 4 χρόνια, 100 σκάνδαλα – Ένας πρωθυπουργός που ζούσε στις σκιές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός των σκανδάλων. Ο πρωθυπουργός που επί τέσσερα χρόνια λέει επανειληµµένα και συνειδητά ψέµατα για να καλύψει τις καταφανείς και αναρίθµητες ευθύνες του για τις εγκληµατικές του πολιτικές. Για τη δυστοπία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα σε όλα τα πεδία.

Είναι ο πρωθυπουργός που παρακολουθούσε τους πάντες. Ο ωτακουστής εχθρών και φίλων. Ο πρωθυπουργός που διαφήµιζε την αριστεία αλλά κατέστησε τη χώρα έρµαιο της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ο πρωθυπουργός που αγωνίστηκε λυσσαλέα προκειµένου να εµποδίσει την οποιαδήποτε δικαστική έρευνα για τα πολυάριθµα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί την τελευταία τετραετία. Σκάνδαλα που δεν έτυχε απλώς να συµβούν επί της κυβερνητικής θητείας του. Τα 100 σκάνδαλα που υπενθυµίζουµε σήµερα –η συντριπτική πλειονότητα αποκαλύφθηκε από το Documento το οποίο δεν έκανε αντιπολίτευση αλλά δηµοσιογραφία– δεν είναι τυχαία γεγονότα. Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει τη θητεία του σε αυτά τα σκάνδαλα γιατί έτσι πολιτεύεται: Καθεστωτικά, εξυπηρετώντας τα συµφέροντα του ιδίου, των υπουργών του, των χιλιάδων «γαλάζιων» µετακλητών και το κυριότερο των ισχυρών φίλων του επιχειρηµατιών. Είναι αυτός που επί των ηµερών του η διακυβέρνηση της χώρας έφτασε να αποκαλείται Μητσοτάκης ΑΕ.

Πίσω από κάθε σκάνδαλο, πίσω από κάθε κουρτίνα, βρίσκεται πάντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είτε πρόκειται για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis, τις διώξεις µη αρεστών δηµοσιογράφων και εισαγγελέων, την κατάρρευση του ΕΣΥ, τους 36.800 νεκρούς από Covid-19, την τραγωδία των Τεµπών, τις φωτιές, τις πληµµύρες, τον χιονιά, το παράνοµο πρωθυπουργικό πόθεν έσχες, τα οικονοµικά σκάνδαλα βουλευτών του είτε πρόκειται για τη λίστα Πέτσα, την εξυπηρέτηση των funds, των golden boys και των καρτέλ ενέργειας και κάθε πλούσιου φίλου του, την αστυνοµική καταστολή, τη φτωχοποίηση, πάντα ο κύριος υπεύθυνος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό είναι το τερατώδες δηµιούργηµά του.

Στο ντιµπέιτ που διεξήχθη την περασµένη Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα ολέθριο λάθος. Οχι επειδή είπε άλλη µια φορά απροκάλυπτα ψέµατα. Αυτό το κάνει ανερυθρίαστα σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας, ακόµη και από το βήµα της Βουλής τις λιγοστές φορές που αναγκάστηκε να συµµετάσχει. Το λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι, συγχυσµένος από την ερώτηση που δεν περίµενε, είπε για πρώτη φορά µια αλήθεια. Την πιο βαριά µάλιστα. Μίλησε για σκάνδαλο υποκλοπών και παραδέχτηκε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν τέθηκε σε παρακολούθηση επειδή ήταν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Αλήθεια, πώς γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Εδώ και τόσους µήνες υποστήριζε το ακριβώς αντίθετο, ότι δεν γνωρίζει τίποτε. Οι µάσκες όµως έπεσαν. Οπως έχει γίνει σαφές εδώ και πολύ καιρό, πίσω –και– από το σκάνδαλο παρακολουθήσεων βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός, ο εθνικός ωτακουστής.

Προφανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα µπορούσε να κυβερνήσει µε τον διεφθαρµένο τρόπο που επιθυµεί αν δεν είχε επιδιώξει –και καταφέρει διά της εξαγοράς– να µην υπόκειται σε καµιά διαδικασία λογοδοσίας και ελέγχου από τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ. Οταν στο ντιµπέιτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε µια –δηµοσιογραφικά αυτονόητη– ερώτηση από τη δηµοσιογράφο του Mega Ράνια Τζίµα, η επικοινωνιακή φούσκα του έσπασε µε κρότο. Μία και µόνο ουσιαστική ερώτηση έκανε τον πρωθυπουργό να… παραδοθεί on air. Για µερικά λεπτά έσπασε η µιντιακή παντοκρατορία που έχει εξυφάνει στο παρασκήνιο µε µεθόδους «λίστας Πέτσα». Τόσο απλά.

Προκειµένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραµείνει στην εξουσία, έχει φροντίσει παράλληλα να αλώσει σηµαντικά κοµµάτια των θεσµών, όπως τη ∆ικαιοσύνη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγµα ο εισαγγελέας του Αρειου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος που έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να «θαφτεί» το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και για να µη διερευνηθεί επί της ουσίας το δυστύχηµα στα Τέµπη κι ενώ ο γιος του ήταν µετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του πρώην υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραµανλή. Αλλά και σε ό,τι αφορά τις ανεξάρτητες αρχές, όταν αυτές προσπάθησαν να κάνουν απλώς τη δουλειά τους, όπως η Α∆ΑΕ στην υπόθεση των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ό,τι µπορούσε προκειµένου να υποσκάψει το έργο τους. Είτε νοµοθετώντας εξόφθαλµα αντισυνταγµατικά προσκόµµατα είτε µε δολοφονίες χαρακτήρων.

Ετσι άλλωστε θα τον καταγράψει η Ιστορία: ως τον πρωθυπουργό που ζούσε στις σκιές.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση