Μετά την κυβερνητική επίθεση, οι εργαζόμενοι απαντούν με 24ωρη απεργία σε μετρό & λεωφορεία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Παράνομες και καταχρηστικές έβγαλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και Λεωφορεία, με τους εργαζόμενους σε τρία σωματεία στο μετρό να απαντούν με 24ωρη απεργία υπό την υπό την προστασία της ΓΣΕΕ.

Οι δικαστικές αποφάσεις και η απάντηση των εργαζομένων

«Παράνομη και καταχρηστική» κρίθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη, μετά την αγωγή κατά των εργαζομένων από τις διοικήσεις . Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εμμένουν στις αποφάσεις τους για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, είτε με στάσεις εργασίας είτε με 24ωρη απεργία.

Με νεότερες αποφάσεις των εργαζομένων, την Τετάρτη στην Αθήνα δεν θα λειτουργήσει το Μετρό (γραμμες 2&3) και δεν θα κινηθούν Λεωφορεία και Τρόλει.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς καλύπτονται από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία και καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022» δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησής της.

Πιο συγκεκριμενα, τα σωματεία των εργαζομένων σε Λεωφορεία και Μετρό (Γραμμές 2&3) που είχαν εξαγγείλλει στάσεις εργασίας, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισαν πως θα συμμετάσχουν καθολικά με 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ καθώς δεν κατέστη δυνατό να εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης σήμερα.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air.

Τι αναφέρουν τα σωματεία


Όπως αναφέρουν τα σωματεία των εργαζομένων, «δυστυχώς η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν έλαβε υπό της την καλή θέληση των εργαζομένων της να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας, διευκολύνοντας το επιβατικό κοινό του λεκανοπεδίου.

Προέβη λοιπόν σε σοβαρότατο ολίσθημα να τρέξει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους της με σκοπό να ακυρώσει τις όποιες κινητοποιήσεις. Και όλα αυτά για μία πανελλαδική κινητοποίηση όπου όλες οι εργατικές δυνάμεις της χώρας θα δώσουν το παρόν.

Ανακαλούμε λοιπόν τις στάσεις εργασίας που είχαμε προκηρύξει για σήμερα 9/11 και αναγγέλλουμε εκ νέου την συμμετοχή μας με 24ωρη απεργία, υπό την προστασία της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι να μην ενδώσουν στις διοικητικές πιέσεις οι οποίες έχουν σκοπό να πλήξουν κάθε υποψία για κινητοποιήσεις στο μέλλον καθώς καλύπτονται πλήρως από την κινητοποίηση της ΓΣΕΕ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση που δημοσίευσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπύρος Ρεβύθης, στις 10 το βράδυ της Τρίτης 8  Νοεμβρίου:

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τσίπρας από το «Λαϊκό Νοσοκομείο»: Το ΕΣΥ καταρρέει – Προτεραιότητά μας οι προσλήψεις

«Βιώνουμε μέρες κατάρρευσης του ΕΣΥ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

Παπαδημούλης: “Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το 2024 είναι απογοητευτικό”

Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2024, βρέθηκε στο επίκεντρο...

Έντονη αποδοκιμασία κατά Μητσοτάκη από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Μπορεί επί κυβέρνησής του να αποψιλώθηκε περαιτέρω από προσωπικό...
Διαφήμιση