Μελέτη Λύτρα: Νέα στοιχεία σοκ – Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι που δεν μπήκαν σε ΜΕΘ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συνέχεια στις σοκαριστικές παρατηρήσεις που είχε αποκαλύψει πέρυσι με την μελέτη του μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, για τη θνητότητα ασθενών με CoViD εντός και εκτός ΜΕΘ, δίνει νέα μελέτη η οποία υπογράφεται μόνο από τον Θοδωρή Λύτρα.

Τι αναφέρει η νέα έρευνα Λύτρα για τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Η ενημερωμένη μελέτη ασχολείται με την θνητότητα διασωληνωμένων ασθενών σε σχέση με τον φόρτο του Συστήματος υγείας από τον Σεπτέμβρη 2021 έως τον Απρίλη 2022.

  1. Επιβεβαιώνει πλήρως τα ευρήματα της αρχικής μελέτης, σε υπερδιπλάσιο δείγμα διασωληνωμένων ασθενών (14.011 vs 6.282).
  2. Μεταξύ των ασθενών που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, σχεδόν όλοι απεβίωσαν, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 97,7%, που σε απόλυτο αριθμό μεταφράζεται σε 1.084 ασθενείς
  3. Από την 1η Σεπτεμβρίου παρατηρείται «επιδείνωση» της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.
  4. Αυξάνεται η πιθανότητα να πεθάνει κανείς αν βρίσκεται σε νοσοκομείο της επαρχεία.
  5. Καταγράφει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενώ αναφέρει ότι το ποσοστό αυτών πέθαναν μέσα σε ΜΕΘ πέφτει στο 72,7%

Τα στοιχεία αυτά που αναλύονται σε σχετικούς πίνακες είναι «χαστούκι» για το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ αφού, «μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2021 παρατηρείται επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Μάλιστα αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη αν νοσηλεύεσαι στην επαρχία: άλλο ένα +64% σε σχέση με την Αθήνα, ενώ πριν την 1 Σεπτέμβρη η διαφορά επαρχίας – Αθήνας ήταν 36% (όσο κ στην αρχική μελέτη).

Παράλληλα στη μελέτη καταγράφεται πως από τον Αύγουστο του 2021 οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι αυξήθηκαν σταδιακά, ταυτόχρονα με την αυξημένη κυκλοφορία της παραλλαγής Δέλτα, ειδικά από τον Νοέμβριο του 2021.

Μετά τον Ιανουάριο του 2022, η Όμικρον παρέτεινε περαιτέρω αυτό το επιδημικό κύμα, με σταδιακή αποκλιμάκωση.

Η μελέτη αφορά σε 14.011 διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων 10.466 (74,7%) έχασαν τελικά τη ζωή τους.

Μεταξύ εκείνων που δεν μπήκαν σε ΜΕΘ, σχεδόν όλοι πέθαναν (1.084 ασθενείς, 97,7%), έναντι 72,7% (9.382 ασθενείς) μεταξύ των εισαχθέντων (p<0,001).

Τέλος, η ηλικία συνδέθηκε έντονα με τη θνησιμότητα, όπως και η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται η αμίμητη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε ισχυριστεί ότι είτε κάποιος βρίσκεται σε ΜΕΘ είτε σε κρεβάτι πρόχειρα διασωληνωμένος είναι το ίδιο πράγμα,από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αναστέλλουν, αλλά για ένα έτος, την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα καμένα του Έβρου 

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε...

Ενωτικοί και σε αντίθετη γραμμή με τον Φίλη, Θεοχαρόπουλος και Καλπάκης

Έχει το ενδιαφέρον του. Σε αντίθεση με το Νίκο Φίλη,...

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει 6.000 απολύσεις από τα νοσοκομεία και εισβολή εργολάβων

Το πάρτι των εργολάβων στα δημόσια νοσοκομεία με την ανοχή του υπουργείου Υγείας και τον εργασιακό...

Πέθανε η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή η Ζολέκα Μαντέλα, εγγονή του Νέλσον...
Διαφήμιση