Μέχρι πότε θα κρύβουν την αλήθεια;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Γιάννης Μυλόπουλος – Προσπαθώντας μάταια να πιαστεί από τα μαλλιά της, από τη μια τρομοκρατεί την κοινωνία γι’ αυτό που έρχεται το χειμώνα και που εκείνη από πολιτική σκοπιμότητα δεν εμπόδισε.

Κι από την άλλη, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες, με πλαστά στοιχεία, ότι η Ελλάδα είναι ο… Παράδεισος της Ευρώπης.

Στο επίπεδο της υγειονομικής κρίσης, η κυβερνητική αποτυχία επισφραγίζεται από τα τελευταία στοιχεία των διεθνών αξιολογήσεων. Που κατατάσσουν την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη.

Εντωμεταξύ, οι υπουργοί της κυβέρνησης με αντιεπιστημονικά στοιχεία, όπως εκείνα τα περί αύξησης των θανάτων με την αύξηση των ΜΕΘ και τα άλλα περί πεταμένων χρημάτων αν άκουγαν τον ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυαν το ΕΣΥ, διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι είχαν φροντίσει ώστε τα νοσοκομεία να έχουν επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν τα κύματα της πανδημίας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για να υποστηρίξει την επάρκεια του ΕΣΥ, πιάστηκε «κλέπτων οπώρας», καθώς προσπάθησε να πείσει από βήματος Βουλής ότι η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ δεν εμφανίζει μεγαλύτερη θνητότητα από εκείνη εντός.

Κι έρχεται η μελέτη Λύτρα, η οποία ήταν υπόψη της κυβέρνησης μήνες πριν γίνουν αυτές οι δηλώσεις και διαβεβαιώνει με στοιχεία ότι πέθαναν σχεδόν όλοι, το 97,7% συγκεκριμένα, όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ. Κι ακόμη, διαβεβαιώνει ότι και εντός ΜΕΘ, έχασαν τη μάχη 50% περίπου περισσότεροι από ό,τι συνέβη στα ευρωπαϊκά κράτη με την καλή οργάνωση, τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των συστημάτων υγείας.

Και όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση είχε εξ αρχής σκοπό να ιδιωτικοποιήσει τον τομέα της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό δεν επένδυσε ποτέ σοβαρά στην αναβάθμισή του.

Τι κάνει μια κυβέρνηση σε απόγνωση, όταν οι διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την εγκληματική πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας;

Καταφεύγει στην επικοινωνιακή πολιτική. Αν το πρόβλημα δεν συζητείται στα ΜΜΕ και δεν υπάρχει πουθενά στον δημόσιο διάλογο, είναι ένα πρόβλημα ανύπαρκτο.

Κάντε ένα τεστ: Παρακολουθείστε σήμερα όλα τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα και τώρα και της λίστας Πλεύρη και μετρείστε πόσες φορές θα αναφερθούν στην πανδημία και στις χιλιάδες άδικες απώλειες εξ αιτίας της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Αλλά και στο επίπεδο της διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια διεθνώς αποδεδειγμένα αποτυχημένη κυβέρνηση. Καθώς είναι η μόνη στην Ευρώπη που δεν αντιμετώπισε τις αιτίες της ακρίβειας, ρυθμίζοντας την ενεργειακή αγορά και ελέγχοντας την κερδοσκοπία. Αλλά αντίθετα, διαχειρίστηκε τη δεδομένη ακρίβεια, επιδοτώντας τους κερδοσκόπους της αγοράς με δημόσιο χρήμα.

Δυο κακά μαζί δηλαδή. Και δημοσιονομική σπατάλη για την ενίσχυση της αισχροκέρδειας και συγχρόνως καμία πολιτική αντιμετώπισης της ακρίβειας και μείωσης των τιμών της ενέργειας.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής φαίνεται στις καθημερινές εκθέσεις διεθνών οίκων, όπου η Ελλάδα με τους χαμηλούς μισθούς, σταθερά εμφανίζεται να είναι από τις πιο ακριβές, αν όχι και η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης.

Αυτό επιβεβαιώνεται, βέβαια, και από τον γενικό, αλλά και από τον ενεργειακό πληθωρισμό της Ελλάδας, που είναι σταθερά μεγαλύτεροι από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Τι κάνει μια κυβέρνηση σε απόγνωση, όταν τα διεθνή στοιχεία αποκαλύπτουν την αποτυχία της στη διαχείριση της πιο σοβαρής ενεργειακής κρίσης που γνωρίσαμε τελευταία;

Καταφεύγει στην επικοινωνία. Σε μια χώρα που τα ΜΜΕ χειραγωγούνται και ελέγχονται από την κυβέρνηση, οι πολίτες θα πιστέψουν ό,τι τους πουν τα κανάλια.

Βάζουν λοιπόν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και παρουσιάζει… πειραγμένα στοιχεία, στα οποία εμφανίζεται η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στα στοιχεία του κ. Οικονόμου η φτηνότερη χώρα της Ευρώπης. Το επόμενο βήμα είναι να μας πουν ότι έχει και τον μικρότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη…

Κι ας επιμένει η Eurostat ότι στην Ελλάδα, το 1ο εξάμηνο του 2022, είχαμε τη μεγαλύτερη χρέωση ρεύματος τόσο οικιακού, με 0,31 ευρώ/KWh, (αύξηση 139%), όσο και μη οικιακού, με 0,37 ευρώ/KWh, (αύξηση 315%).

Κάντε ένα τεστ: Δείτε σήμερα όλα τα κανάλια της λίστας Πέτσα. Και μετρείστε πόσες φορές θα ακούσετε την αλήθεια για την ακρίβεια στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Θα εκπλαγείτε. Όλα τα κανάλια, με ένα στόμα, παπαγαλίζουν συνεχώς το κυβερνητικό αφήγημα περί διεθνούς και εισαγόμενης κρίσης, μπροστά στην οποία οι κυβερνήσεις είναι ανήμπορες να αντιδράσουν.

Ένα αφήγημα που δεν εξηγεί, βέβαια, γιατί η Ελλάδα έχει πολύ ακριβότερο ρεύμα από χώρες που ρύθμισαν τις αγορές τους είτε βάζοντας πλαφόν, είτε εθνικοποιώντας τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις ηλεκτρισμού τους, είτε ρυθμίζοντας τα Χρηματιστήρια Ενέργειάς τους και απεξαρτώντας τις τιμές του φυσικού αερίου από εκείνες των εγχώριων πηγών ενέργειας, είτε φορολογώντας τα υπερκέρδη των κερδοσκόπων, είτε μειώνοντας τη φορολογία καυσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, είτε και με όλα αυτά μαζί.
Κι ακόμη θα εκπλαγείτε γιατί, όλα τα κανάλια, ομοφώνως, επαινούν τον Έλληνα πρωθυπουργό που διεκδικεί από την Ευρώπη όλα εκείνα που οι ευρωπαίοι έχουν ήδη εφαρμόσει στις χώρες τους ενώ εκείνος όχι, περιμένοντας την αυτορρύθμιση της ενεργειακής αγοράς.

Επιτρέποντας εντωμεταξύ τους κερδοσκόπους να κερδίζουν δις σε βάρος των ελλήνων που υποφέρουμε από την ακρίβεια και φοβόμαστε ότι δεν θα βγάλουμε το χειμώνα.

Και τέλος, στο επίπεδο της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, έχουμε γίνει περίγελως του διεθνούς τύπου, ακόμη και του πιο συντηρητικού.

Μεγάλης και διεθνούς κυκλοφορίας ΜΜΕ, σε πρωτοσέλιδα εκθέτουν την ελληνική κυβέρνηση για δημοκρατική εκτροπή και ως υπεύθυνη για ολοκληρωτικές και αυταρχικές πολιτικές, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφώνων των δημοσιογράφων και των πολιτικών της αντιπάλων, όπως και την διεθνή πρωτοτυπία της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Τι κάνει μια κυβέρνηση σε απόγνωση, όταν ο διεθνής τύπος αποκαλύπτει τις ολοκληρωτικές της πρακτικές;

Καταφεύγει και πάλι στην επικοινωνία. Επειδή την κυβέρνηση δεν την ψηφίζουν όσοι διαβάζουν New York Times, Washington Post, Politico, Guardian και άλλες μεγάλες εφημερίδες, αλλά όσοι βλέπουν ΕΡΤ, ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1, επιστρατεύουν τα κανάλια που χρηματοδοτούν και θάβεται το θέμα, ως εάν να μην έχει υπάρξει.

Κάντε ακόμη ένα τεστ: Μετρείστε στα κανάλια σήμερα πόσες φορές θα ακούσετε τη λέξη υποκλοπές.

Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Είτε δεν θα ακούσετε τίποτε, είτε θα ακούσετε να υποστηρίζουν ότι οι πολίτες ΔΕΝ επηρεάζονται από τις υποκλοπές.

Ακριβώς έτσι, όπως εκπλησσόμαστε εμείς καθημερινά με τις ακρότητες και τις υπερβολές των παραβιάσεων του μέτρου της Δημοκρατίας, θα εκπλαγούν από το αποτέλεσμα των εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν, όσοι πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις.
Που παρόλες τις απανωτές κυβερνητικές αποτυχίες, εξακολουθούν να βγάζουν Μητσοτάκη και ΝΔ πρώτους στις προτιμήσεις των πολιτών.

Στις εκλογές από τα σύννεφα δεν θα πέσουμε εμείς, αλλά όλοι εκείνοι που πίστεψαν ότι μπορούν να παραπλανούν ένα λαό ελέγχοντας τα ΜΜΕ.

Η αλαζονεία, η υπεροψία, η υπερβολή και οι ακρότητες είναι που θα τους καταστρέψουν. Όπως διδάσκει, άλλωστε, η ιστορία για κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς που χρησιμοποιεί την κυβερνητική εξουσία για να παραπλανά τους πολίτες…

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

21η Απριλίου 1967 / «Η Ιστορία κάτι χρωστάει στα θύματα της χούντας και στις οικογένειές τους»

*Συνέντευξη του συγγραφέα Δημήτρη Βεριώνη στον Δημήτρη Κανελλόπουλο -...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...
Διαφήμιση