Με το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η κυβέρνηση ολοκληρώνει ένα έγκλημα σε βάρος των σπουδών μας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η κυβέρνηση έρχεται να ολοκληρώσει ένα έγκλημα σε βάρος των σπουδών μας που έχουν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια όλες μαζί οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπηρετώντας οδηγίες της ΕΕ, τόνισε ο Άγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων ΕΜΠ – Πανσπουδαστική, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όπως ανάφερε ο Α. Θωμόπουλος, με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων προχωρά παραπέρα η εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, σημείωσε, θα διευρυνθεί η μεγάλη αγορά πτυχίων που υπάρχει, το μεγάλο παζάρι, η κατηγοριοποίηση των αποφοίτων που αυτό θα σημάνει για όλους μας το χτύπημα των δικαιωμάτων μας αύριο, μεθαύριο, πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε ο Άγγελος Θωμόπουλος, με το αυτό το νομοσχέδιο η αδικία γίνεται νόμος. Για τους πολλούς θα υπάρχει η ελάχιστη βάση εισαγωγής και για τους λίγους θα υπάρχει η ελάχιστη βάση πληρωμής και ο καθένας ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το πορτοφόλι του θα μπορεί να αγοράζει ένα πτυχίο και να αποκτά ένα τίτλο σπουδών.

Για όλους αυτούς του λόγους, συνέχισε ο Α. Θωμόπουλος, οι φοιτητές, εδώ και ένα μήνα σχεδόν, αλλά και από πριν που συζητούσαν πως θα οργανώσουν τον αγώνα, έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο όχι απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε, ότι οι αγώνες έχουν τέτοια μαζικότητα και ότι ακόμα και οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις λένε πως αυτό το ν/σ δεν πρέπει να κατατεθεί, αφού με βάση αυτές το 70% των φοιτητών δεν θέλει το ν/σ. Για αυτό όλοι μας, μέσα από τους Συλλόγους μας, καλούμε την κυβέρνηση να μην το φέρει για ψήφιση, υπογράμμισε ο Α. Θωμόπουλος

Και ο Α. Θωμόπουλος κατέληξε επισημαίνοντας ότι, αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών τάσσεται υπέρ της συνέχισης αυτού του αγώνα, τάσσεται υπέρ του να μην κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και με βάση αυτό προχωράμε.

Πηγή: 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση