Με ρυθμούς «χελώνας» προχωρά η Δικαιοσύνη για τις υποκλοπές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ακριβώς πριν από ένα χρόνο είχα ενημερώσει τον πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για όσα γνώριζα για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων. Μετά από 12 μήνες όλα τα στοιχεία που εισφέρθηκαν στη Δικαιοσύνη έχουν πλήρως επιβεβαιωθεί» γράφει ο Θανάσης Κουκάκης, που βρισκόταν σε καθεστώς παρακολούθησης τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το Predator.

Ο δημοσιογράφος παρακολουθούνταν επί 2,5 μήνες, από τις 20 Ιουνίου του 2020 έως τις 12 Αυγούστου, μέσω του πανάκριβου λογισμικού Predator της ισραηλινής εταιρείας Cytrox, που χρησιμοποιείται από μυστικές υπηρεσίες και αρχές επιβολής του νόμου, την περίοδο που εκείνος ερευνούσε υποθέσεις Ελλήνων τραπεζιτών και επιχειρηματιών. Όπως έχει καταγγείλει ο ίδιος η παρακολούθησή του διεκόπη την ημέρα, που κατέφυγε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Από τότε οι αποκαλύψεις, που ξεκίνησαν από την ερευνητική ομάδα Reporters United και -μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη- συνεχίστηκαν από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας αλλά και από διεθνή, αυξάνονταν με ραγδαίους ρυθμούς. Αντίθετα, η Δικαιοσύνη κινείται με απελπιστικά αργούς ρυθμούς.

Όπως σημειώνει σήμερα η «Εφ.Συν.», πριν από περίπου έναν μήνα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενημέρωσε επισήμως 88 πολίτες ότι παρακολουθούνταν μέσω του Predator. Ανάμεσα τους υπουργοί, οι οποίοι χειρίζονταν κρίσιμες υποθέσεις του ελληνικού κράτους και των οποίων η παρακολούθηση συνιστά κατασκοπία κατά το άρθρο 148 του Ποινικού Κώδικα και παραβίαση του «κρατικού απορρήτου» κατά το άρθρο 149 του Ποινικού Κώδικα.

Μένει να δούμε την επόμενη αντίδραση της κυβέρνησης, που μονότονα παραπέμπει στην «έρευνα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πιάστηκε για φοροδιαφυγή ο Λαβράνος του Predator και της Krikel

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών προκύπτουν μετά την...

Η «αντρική σχολή» του Αντώνη Σαμαρά αναστατώνει ξανά τη Νέα Δημοκρατία

*Της Μαρίας Μάνη - Ο Αντώνης Σαμαράς έχει φανατικούς...

Στ. Κασσελάκης: Ανασυγκρότηση και επεξεργασία θέσεων με ορόσημο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

*Της Παναγιώτας Μπίτσικα - Γραμμή ανασυγκρότησης σε οργανώσεις και...

Η Κ.Ο των “11” και η αναδιάταξη στον προοδευτικό χώρο

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και...
Διαφήμιση