Μαξίμου: Με κάτω από 33% στις ευρωεκλογές θα φέρει ανασχηματισμό και πρόωρες το φθινόπωρο;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου για ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου!

Ήδη κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη συνέντευξή του στο Dnews επιμένουν ότι το 35% δεν είναι πρόβλημα και πως «αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με διαφορά από το δεύτερο θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών», ενώ άλλα θέτουν ως πήχη το 33,12% της ευρωκάλπης του 2019!

Το βέβαιον είναι ένα: Ένα αποτέλεσμα κοντά και πολύ περισσότερο κάτω από 30% θα δημιουργήσει πολιτικό γεγονός, με αποτέλεσμα οι ευρωεκλογές να αποτελέσουν καταλύτη εξελίξεων στο υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων!

Το μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζει ήδη ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν μπορεί να θέσει σοβαρό και πειστικό πολιτικό δίλημμα για την ευρωκάλπη, αφενός γιατί έως τις εθνικές εκλογές, εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, θα απομένουν τρία χρόνια και αφετέρου η κυβέρνηση δεν μπορεί να θέσει πήχη, καθώς είναι πολύ πιθανός ο κίνδυνος να περάσει από κάτω! Η μη ύπαρξη διλήμματος, ωστόσο, ταυτόχρονα με τη χαλαρότητα της ψήφου, τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την ακρίβεια και το μήνυμα που θέλει να αποστείλει η δεξιά βάση του κόμματος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δημιουργούν ένα πολύ σοβαρό και δισεπίλυτο πρόβλημα για τον πρωθυπουργό.

Ο μεγάλος ανασχηματισμός που έχει προγραμματίσει Ιούνιο ή Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε στις 9 Φεβρουαρίου το Dnews, εφόσον το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος είναι κάτω από 33,12% και πολύ περισσότερο (δύσκολο) κάτω από 30%, πιθανόν και να μην αρκεί!

Σε μια τέτοια εξέλιξη, όπως εκτιμούν “γαλάζια” στελέχη, ο πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση θα εξετάσει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο!
Και αυτό για τους εξής λόγους:

Με ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα εκδηλωθεί δημοσίως η εσωκομματική δεξιά αντιπολίτευση, που έως σήμερα δρα παρασκηνιακά και με τον γάμο των ομοφύλων αρχίζει και κάνει την εμφάνισή της -δες (ΕΔΩ) το ρεπορτάζ του Dnews για το σκληρό ροκ και την πλατφόρμα που θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς την Πέμπτη στη Βουλή.

-Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί περαιτέρω η ακροδεξιά, η σοβαρή άνοδος της οποίας στις ευρωεκλογές ήδη προεξοφλείται. Ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση εκτιμάται ότι θα είναι η κυρίαρχη δύναμη στο χώρο και κάποιοι δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να αποτελέσει την έκπληξη των ευρωεκλογών.

-Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, εφόσον το δεύτερο κόμμα λάβει πάνω από το 17%, θα έχει τη δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και να αποτελέσει αξιόπιστο της ΝΔ στις εθνικές εκλογές εφόσον αυτές διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας!

Ουδείς όμως μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς έως τις κάλπες της 9ης Ιουνίου απομένει μεγάλο χρονικό διάστημα και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά!

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...

Μαρία Καρυστιανού: Η αλήθεια για τα Τέμπη θα κάνει κρότο μέχρι τη δικαίωση

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού απαντά σε όσους έκαναν μαθήματα...
Διαφήμιση