Λίγες σκέψεις στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων και ώρα αυτοκριτικής

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Από την αρχισυνταξία του LEFTDOOR

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ώρα για αυτοκριτική, έστω και τώρα που είναι πολύ αργά. Αυτοκριτική σε όλα, που έπρεπε να έχει γίνει από την ήττα του 2019 και δεν υπάρχουν δικαιολογίες γιατί δεν έγινε.

Σχεδόν 650.000 ψήφοι χάθηκαν από το 31,5% του 2019. Μία ήττα που δεν έχει προηγούμενο. Και θα επιμείνω ότι δεν είναι θέμα ηγεσίας, να κοιτάξουμε πιο κάτω στα στελέχη και στις επιλογές. Να κοιτάξουμε πώς θα είμαστε μία σωστή αντιπολίτευση με επιχειρήματα και χωρίς υπερβολές. Μία αντιπολίτευση που θα κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και μάλιστα όσο γίνεται πιό σύντομα.

Οι χαμένοι ψήφοι πήγαν κυρίως σε Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη, αλλά και σε άλλα μικρότερα κόμματα (βλέπε ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας).

Όσο για το λαό, φαίνεται ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό έχει πάθει το σύνδρομο Στοκχόλμης! Γουστάρει τον “βιαστή’ του μετά από τόσα που του έκανε στα τέσσερα χρόνια.
Το ίδιο που έπαθαν και στην Τουρκία οι σεισμόπληκτοι, που μετά την κατάρρευση των ψεύτικων κτιρίων που τους έφτιαξε ο Ερντογάν, τον υπερψήφισαν.
Όσο για εσάς που προτιμήσατε τον “βιαστή” σας, θα πηγαίνετε από σήμερα στο σούπερ-μάρκετ και θα χορταίνετε με την ψήφο που δώσατε στον Μητσοτάκη.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γιατί κυβέρνηση και περιφερειάρχες δεν χρηματοδοτούν έργα προσαρμογής στην κλιματική κρίση;

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Το χαρακτηριστικό της κλιματικής κρίσης...

Κακοκαιρία Elias: Επικίνδυνη κατάσταση στην Εύβοια – Μεγάλες ζημιές και εγκλωβισμοί

Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε το...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ωδίνες της επόμενης μέρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., παρά τη συντριπτική ήττα του σε δύο...

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς αντιπολίτευση;

*Γράφει ο Ηλίας Γεροντόπουλος - Στην Ελλάδα που κάθε...
Διαφήμιση