ΛΑΡΚΟ: Οργή των εργαζομένων για την τροπολογία της κυβέρνησης – Αγώνας μέχρι το τέλος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ κατάφεραν να μείνουν στις θέσεις εργασίας τους μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων.

Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε ακόμα ένα μέτωπο εναντίον τους, καταθέτοντας χτες το βράδυ τροπολογία, με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και αυξάνει τις αρμοδιότητες του ειδικού διαχειριστή.

Η τροπολογία μεταβιβάζει στον ειδικό διαχειριστή την δυνατότητα να περιορίσει ή να διακόψει τελείως την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, ορίζοντας συγκεκριμένα τις αρμοδιότητές του σε μια τέτοια περίπτωση όπως για παράδειγμα την ανάθεση της φύλαξης και της συντήρησης σε ιδιώτες.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει την οργή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που κάλεσαν σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας δίνοντας ηχηρό παρών μαζί με συνδικάτα.

Όλοι την Πέμπτη στις 12 μ. στο Σύνταγμα

Τα Σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καλούν σε νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ημέρα που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει στην Βουλή την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία επιδιώκει να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ.

«Πάρτε πίσω τη νέα τροπολογία-έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή» τονίζουν τα σωματεία και καλούν στην κινητοποίηση την Πέμπτη σημειώνοντας:

«Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  • Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.
  • Την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της εργασίας μας σε αυτή.
  • Να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Παράταση των συμβάσεων εργασίας μέχρι τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη. Έχουμε το δίκιο και τα επιχειρήματα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα (ξανα)βγούμε νικητές. Ζήτω η Εργατική Αλληλεγγύη. Καλή αντάμωση».

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ – Κήρυξη στάσης εργασίας Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της «κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα».

*Πληροφορίες από avgi.gr – 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Στράτος Φαναράς: «Δεν αρκεί ένα αντιΝΔ μέτωπο για την επόμενη μέρα του κομματικού συστήματος»

*Συνέντευξη στην Ιωάννα Δρόσου - Έρευνα της Metron Analysis εντοπίζει την...

Πυρά Εξαδάκτυλου κατά Άδωνι: Μην διώξεις τους ανθρώπους από τα νησιά – Σχόλιο από ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι και τα γαλάζια στελέχη έχουν φτάσει στο σημείο να προειδοποιούν...

Ανδρέας Ξανθός: «Ανένδοτος αγώνας» για τη δημόσια περίθαλψη

Η αποδιοργάνωση και τα διαλυτικά φαινόμενα που επικρατούν στο...

Λάστιχο το ωράριο εργασίας, η κυβέρνηση κοροϊδεύει και οι βιομήχανοι τρίβουν τα χέρια τους

«Δεν υπάρχει 6ήμερη εργασία, είναι "έκτακτη βάρδια"». «Το 5ήμερο...
Διαφήμιση