Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Με αστείες δικαιολογίες απορρίπτουν την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για μείωση ΦΠΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με πρόσχημα ότι η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κοστολογημένη» και ότι στην περίπτωση που υιοθετηθεί από την κυβέρνηση θα πρέπει να αυξηθούν άλλοι φόροι για να μην υπάρξει έλλειμμα στα ταμεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απορρίπτει την μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, για έναν χρόνο.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμμονικά απορρίπτει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η κυβέρνηση δια στόματος Γιάννη Οικονόμου, υποστήριξε ότι εάν γίνονταν δεκτή θα έπρεπε να περιλαμβάνει «μία έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή μία αξιόπιστη αποτίμηση το πόσα δισεκατομμύρια θα έλειπαν και από που θα μπορούσαμε να τα αναπληρώσουμε».

«Αν η τροπολογία αυτή ερχόταν με μία αποτίμηση από τα κρατικά ταμεία και μία πρόταση αναπλήρωσης, θα κάναμε μία πιο ουσιαστική κουβέντα» ισχυρίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου προκαλώντας αίσθηση με την αναλγησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση αλλά και την εμμονή της σε ανεπαρκή επιδόματα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όπως το food pass.

Τι προβλέπει η τροπολογία ανάσα του ΣΥΡΙΖΑ

«Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα κρίνεται αναγκαία, καθώς ο πληθωρισμός του 2022 εκτιμάται στα επίπεδα του 10%, ο πληθωρισμός στα είδη διατροφής ήταν στο 15% τον Νοέμβριο και οι αυξήσεις σε βασικές κατηγορίες τροφίμων βρίσκονταν πέριξ ή και άνω του 20%» υπογραμμίζεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, φυσικό αέριο), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν ότι οι μειωμένοι συντελεστές θα επιφέρουν την αναγκαία και γενναία φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών. «Στόχος είναι η αναχαίτιση του κύματος ακρίβειας που επιβαρύνει υπέρμετρα τους καταναλωτές, ενώ προβλέπεται και η αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων, εξαιτίας της γενναίας μείωσης του ΕΦΚ» σημειώνουν.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Βουλή: Μόνη της ψήφισε η ΝΔ το αντεργατικό νομοσχέδιο

Με τις 158 ψήφους του κυβερνώντος κόμματος ψηφίστηκε στην...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα έντονα φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία...

Πλημμύρες Θεσσαλία: Η Ε.Ε. για «οδηγίες της που αγνοήθηκαν από την Ελλάδα » – Καρφιά από Euractiv

Την «έλλειψη ετοιμότητας της Ελλάδας» μετά τις φονικές πλημμύρες στη...

Γιατί οι Αμερικανοί σπρώχνουν τον Κασσελάκη και γιατί η εκλογή του βοηθάει τον Μητσοτάκη

*Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος - Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε...
Διαφήμιση