Κυριάκος Μητσοτάκης / Ψυχρολουσία μετά τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στον Ερντογάν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αμηχανία προκαλεί στην ελληνική κυβέρνηση η λογική των ίσων αποστάσεων απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία που ακολουθούν τα ευρωπαϊκά κράτη, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει τη ρητορική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ουσιαστικά απηύθυνε έκκληση στα κράτη μέλη της ΕΕ για να καταδικάσουν την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα ενημερώσει «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόσφατη έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις επιπτώσεις, που αυτή έχει στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μία χώρα, που έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και φυσικά έχουμε επενδύσει ακόμη περισσότερο στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ωστόσο, η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς ο πήχης της Συνόδου Κορυφής έχει πέσει χαμηλά, με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι αρκούνται σε λόγια χωρίς αντίκρισμα και χωρίς συγκεκριμένες και έμπρακτες δεσμεύσεις για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ψυχρολουσία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε από την Γερμανία, η οποία σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου», κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «να τα βρουν».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση