Κυκλώνας Φρέντι / Πάνω από 400 τα θύματα σε Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Μαδαγασκάρη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Περισσότερους από 400 ανθρώπους έχει σκοτώσει ο τροπικός κυκλώνας Φρέντι που σαρώνει το Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη και τη Μαδαγασκάρη από τα τέλη Φεβρουαρίου. Η καταιγίδα έχει πλέον διαλυθεί, αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν σε τμήματα του Μαλάουι και πιθανότατα θα προκαλέσουν περισσότερες πλημμύρες γύρω από τις παραλίμνιες περιοχές, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Φυσικών Πόρων και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στη Μοζαμβίκη, ορισμένα χωριά έχουν αποκοπεί εντελώς από τη δεύτερη άφιξη του κυκλώνα το Σάββατο.

«Κινητοποιήσαμε βάρκες και άλλα μέσα για την αναζήτηση και τη διάσωση ανθρώπων. Υπάρχουν πολλές κοινότητες αποκλεισμένες», δήλωσε ο Πάουλο Τόμας, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Μοζαμβίκης. «Μετά από αυτό το διάστημα πεινάνε και χρειάζονται ένα σωστό γεύμα και ιατρική βοήθεια».

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μοζαμβίκη και 326 στο Μαλάουι από το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Η καταιγίδα είχε ήδη σκοτώσει περίπου 27 ανθρώπους στη Μαδαγασκάρη και τη Μοζαμβίκη πριν πλήξει για δεύτερη φορά τη Μοζαμβίκη.

Ο πρόεδρος του Μαλάουι Lazarus Chakwera επισκέφθηκε την Πέμπτη το νοσοκομείο Queen Elizabeth και προσευχήθηκε με τα θύματα των πλημμυρών. Από την καταιγίδα τραυματίστηκαν τουλάχιστον 700 άνθρωποι στο Μαλάουι κατά την τελευταία καταμέτρηση.

Καθώς η βροχή συνέχιζε να πέφτει, ορισμένοι αναγκάστηκαν να θάψουν τους νεκρούς τους. Στο νότιο χωριό Mtauchira, οι άνδρες στάθηκαν σε πρόσφατα σκαμμένους τάφους που είχαν γεμίσει σαν λίμνες, βγάζοντας το νερό με κουβάδες για να μπορέσουν να κατεβάσουν τα φέρετρα.

Ενώ ο ηλεκτρισμός είχε αρχίσει να επανέρχεται στο Μαλάουι την Πέμπτη, πολλά μέρη που επλήγησαν από την καταιγίδα δεν είχαν ακόμη τρεχούμενο νερό, μεταξύ άλλων στο Μπλάντιρε, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη.

Ο Φρέντι είναι ένας από τους μακροβιότερους τροπικούς κυκλώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ και ένας από τους φονικότερους στην Αφρική τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: naftemoriki.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αλ. Τσίπρας: Ανεπάρκεια και διαφθορά τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης ΝΔ (βίντεο)

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, όπου...

Ν. Παπαθανάσης: Ο «μπαταχτσής» και «πονηρός» υπουργός που χρωστάει 1,8 εκατ. €

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της...

Ρ. Δούρου: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην ανάταξη της μικρομεσαίας επιχείρησης

Τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και...

Πρόεδρος ΡΑΣ: «Είχαμε προειδοποιήσει, όλοι γνώριζαν» την κατάσταση στα τρένα (βίντεο)

Αποκαλύψεις – βόμβα από την πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής...
Διαφήμιση