Κρύβουν τις ευθύνες τους και απορρίπτουν τις προτάσεις Τσίπρα για αδιάβλητες εκλογές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση εξαιτίας της άρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τις υποκλοπές. Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, με ομοβροντία δηλώσεων περί «τραμπισμού αλά γκρέκα» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στη συγκάλυψη του σκανδάλου, την ώρα που η εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου φεύγει από την Ελλάδα έχοντας περισσότερα ερωτήματα για το σκάνδαλο από αυτά που είχε όταν ήρθε.

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, καταγγέλλει ότι «μέχρι να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επί 50 χρόνια το πολιτικό σύστημα είχε συμφωνήσει πως οι παρακρατικές και οι καθεστωτικές μέθοδοι στην Ελλάδα ανήκαν οριστικά σε μια άλλη εποχή, που μόνο εχθροί της Δημοκρατίας νοσταλγούσαν».

Και τονίζει πως «ποτέ ξανά μέχρι σήμερα αρχηγοί και άλλοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, υπουργοί του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες δεν ένιωθαν μαζικές παρακρατικές παρακολουθήσεις υπό την μπαγκέτα του ίδιου του πρωθυπουργού», καλώντας τον «αν δεν υπολογίζει την αντιπολίτευση, τουλάχιστον να λάβει υπ’ όψιν του τα μηνύματα των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως η PEGA».

Η ανακοίνωση του Νάσου Ηλιόπουλου

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Μέχρι να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επί 50 χρόνια το πολιτικό σύστημα είχε συμφωνήσει πως οι παρακρατικές και οι καθεστωτικές μέθοδοι στην Ελλάδα ανήκαν οριστικά σε μια άλλη εποχή, που μόνο εχθροί της Δημοκρατίας νοσταλγούσαν.

Ποτέ ξανά μέχρι σήμερα αρχηγοί και άλλοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, υπουργοί του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες δεν ένιωθαν μαζικές παρακρατικές παρακολουθήσεις υπό την μπαγκέτα του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ποτέ ξανά εκπρόσωποι της Ε.Ε. δεν είχαν ζητήσει τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης πριν από τις εθνικές εκλογές, μιλώντας σαφώς για σκιές και υπονοώντας ότι οι σκιές αυτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ποτέ ξανά δεν είχε τεθεί θέμα για την απρόσκοπτη πορεία μιας προεκλογικής περιόδου από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης και η «φαμίλια» του στο Μαξίμου φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την επικίνδυνη τροπή που έχουν πάρει οι δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα.

Τον καλούμε να σταματήσει να είναι γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα με κόστος για τη Δημοκρατία και να κάνει ό,τι του πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας και η PEGA, ξεκινώντας με το να δώσει εντολή άμεσα να σταματήσει η λειτουργία του Predator.

Αν δεν υπολογίζει την αντιπολίτευση, τουλάχιστον ας λάβει υπ’ όψιν του τα μηνύματα των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως η PEGA.

Το να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένος Λουδοβίκος, που θεωρεί τη χώρα ιδιοκτησία του, απλά επιδεινώνει τη θέση του την επόμενη ημέρα των εκλογών που θα έχει χάσει κάθε εξουσία.

Και είναι βέβαιο ότι το “ξήλωμά” του θα αρχίσει από πρώην οπαδούς και ομοϊδεάτες του που κατάλαβαν αργά ότι παρακολουθούσε καθημερινά την προσωπική τους ζωή.

Η δήλωση Τσίπρα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εν όψει των εκλογών, να υιοθετήσει ένα ελάχιστο πλαίσιο ενεργειών που θα αποκαταστήσουν, έστω εν μέρει την δημοκρατική ομαλότητα και θα διασφαλίσουν την δημοκρατική και αδιάβλητη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών, πράγμα που έκαναν και μέλη της PEGA, με την εισηγήτρια Σοφί ιν’τ Φελτ να σημειώνει ότι το θέμα πρέπει να διαλευκανθεί πριν τις εκλογές, γιατί οι εθνικές εκλογές είναι και ευρωπαϊκές εκλογές. 

«Από τα αποτελέσματά τους εξαρτάται ποιοι θα καθίσουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρέπει να είναι 100% δίκαιες και έντιμες και το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να έχει όλα τα μέσα να διερευνήσει τις όποιες αμφιβολίες», είπε.

Ξεκάθαρη ήταν η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σοφί ιν’τ Φελτ, που ξεμπρόστιασε την κυβέρνηση τονίζοντας ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν στην κατεύθυνση πως πίσω από τις παρακολουθήσεις είναι άτομα των κυβερνητικών κύκλων και σε κάθε περίπτωση ο κ. Δημητριάδης και οι συνεργοί του». 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μπορεί η κυβέρνηση να αρνείται την εμπλοκή της, ωστόσο δεν υπάρχουν «χίλια» σενάρια αλλά δύο: είτε οι παρακολουθήσεις έγιναν από την πλευρά της Intellexa είτε με εμπλοκή κυβερνητικών κύκλων.

Ο Οικονόμου και ο «τραμπισμός αλά γκρέκα»

Στις σοβαρές καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, που στοχεύουν να αναδείξουν πόσο επικίνδυνο για την πολιτική ζωή είναι να σέρνεται τόσους μήνες ένα σκάνδαλο υποκλοπών χωρίς να έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις -απέφυγε να αναφερθεί στις δηλώσεις των των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου- απάντησε με σχόλιό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που επιλέγοντας ακραίες εκφράσεις και ύβρεις κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μιμείται «ακραίους πολιτικούς στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, οι οποίοι δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία και δεν διστάζουν να πληγώσουν βαριά τους θεσμούς των χωρών τους».

Και επανέλαβε τα περί «πολιτικής ένδειας» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορώντας τον ότι πολιτεύεται με «τραμπισμό αλά γκρέκα».

Το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται και πάλι σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας μονοπάτια. Χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, βασισμένος μόνο σε ψέματα και ανυπόστατες φήμες, φτάνει στην απόλυτη πολιτική εξαθλίωση. 

Η ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας μας και το αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών είναι ένα κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, το οποίο οφείλουμε όλοι, πολιτικοί και πολίτες, να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Κανείς, από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν διανοήθηκε να το αμφισβητήσει. Ο κ. Τσίπρας μιμείται τους ακραίους πολιτικούς στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, οι οποίοι δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία και δεν διστάζουν να πληγώσουν βαριά τους θεσμούς των χωρών τους.

Αναζητά απεγνωσμένα δικαιολογίες για την επερχόμενη ήττα του, φτάνοντας στο σημείο να θυσιάσει την ομαλότητα και τη νομιμότητα για να στήσει γραμμή προσωπικής του άμυνας. Όμως η πολιτική του αδυναμία οφείλεται στην πολιτική του ανεπάρκεια, στην ένδεια προτάσεων για τα υπαρκτά και τα μεγάλα που απασχολούν την πατρίδα και στον «τραμπισμό αλά γκρέκα» με τον οποίο πολιτεύεται.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ν. Παπαθανάσης: Για χρέος 2 εκατ. € πλήρωσε 50.000… και καθάρισε – Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Καταρχάς η συνταρακτική είδηση: Ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ο δόλιος...

Διονύσης Τεμπονέρας: Οι συνταξιούχοι και το επίδομα της προσωπικής διαφοράς

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, για τις αυξήσεις...

Η επανεκκίνηση των τρένων δεν προχωρά στη δεύτερη φάση – Τεράστια ακόμα τα προβλήματα

Ανυπέρβλητα, όπως φαίνεται, είναι τα τεράστια προβλήματα που καταγράφονται...

Θεανώ Φωτίου: Ούτε πρωτόκολλα, ουτε ειδκά εκπαιδευμένο προσωπικό στις Δομές ανηλίκων

H καταγγελία για βιασμό της 14χρονης που φιλοξενείται σε...
Διαφήμιση